Trucks

G.S. van den IJssel Olie & Transport viert honderdjarig bestaan

Van trekschuit naar een wagenpark met 34 tankopleggers en 29 trekkende eenheden, waarvan het grootste deel Volvo-trucks. G.S. van den IJssel Olie & Transport uit Berkel en Rodenrijs is de afgelopen eeuw uitgegroeid van eenmansbedrijf naar een internationaal opererend olie- en transportbedrijf. Het honderdjarig bestaan werd op 24 maart 2018 gevierd. Bezoekers konden onder meer de nieuwste aanwinst bewonderen: een Volvo FH 6x2 bakwagen, geleverd door Volvo Group Truck Center in Zoetermeer.
G.S. van den IJssel Olie & Transport viert honderdjarig bestaan

Ruim zeshonderd gasten, onder wie chauffeurs met hun familie, leveranciers en klanten uit binnen- en buitenland, stonden gezamenlijk stil bij de honderdste verjaardag. De oorsprong van het moderne olie- en transportbedrijf ligt in de turf, die door Cees van den IJssel met de trekschuit naar klanten in de omgeving werd verscheept. De trekschuit maakte enkele jaren later plaats voor paard en wagen toen de handel in kolen op gang kwam. Na de Tweede Wereldoorlog stapte Nederland langzaam over op huisbrand- en stookolie. Van den IJssel anticipeerde daarop met de aanschaf van een aantal Volvo-tankwagens. Het verzorgingsgebied breidde zich snel uit tot de buitengrenzen van Nederland. Ook nu nog levert G.S. van den IJssel brandstoffen en smeermiddelen op locatie bij onder meer kwekerijen, loon- en transportbedrijven. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in tanktransport van bitumen, vloeibare zwavel en chemicaliën door heel Europa.

100% beschikbaar
Robin van den IJssel nam in 2008 als vierde generatie het bedrijf van zijn vader Kees over en erfde tevens de liefde voor Volvo. "De band met het merk is des te steviger door de goede relatie met de dealer. Volvo Group Truck Center denkt mee in de uitvoering om te komen tot de beste combinatie tussen een laag eigengewicht, veiligheid en chauffeurscomfort. Sinds de invoering van Euro 6 laten wij ook het onderhoud over aan VGTC. We hebben op alle Volvo-trucks een Volvo Gold-contract afgesloten. Dat garandeert ons 100 procent beschikbaarheid tegen een gunstige kilometerkostprijs."

Museumstuk
Volvo is al sinds het begin van de jaren vijftig een vaste waarde voor G.S. van den IJssel. De oudste is een Volvo F89 uit bouwjaar 1976. Deze trekker is sinds kort te bewonderen in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep en ontbrak om die reden bij het jubileumfeest. Wel stonden er een onlangs gerestaureerde Volvo F16-trekker uit 1990 en de nieuwste Volvo FH 6x2 bakwagen naast elkaar te glimmen. De laatste is met een wipkar als combinatie in gebruik voor geconditioneerd plantentransport naar Italië. "Dat heeft niets met olie te maken, maar ik kon het werk overnemen van een collega-transporteur", aldus Robin van den IJssel. Die nuchtere mentaliteit kenmerkt de ondernemerszin waarmee hij, en de generaties voor hem, al een eeuw lang succesvol inspelen op kansen in de markt.