Trucks

Volvo FM 420 8x4 als mobiele betoncentrale voor Alma

Alma Surhuizum is gespecialiseerd in bestratingsmaterialen en in bouwstoffen zoals zand, grind en cement. Daarnaast levert Alma beton wat op locatie wordt geproduceerd met een mobiele betoncentrale. Voor alle uiteenlopende vormen van vervoer van de eigen producten zet Alma sinds kort een nieuwe Volvo FM 420 8x4 Globetrotter met een afzetsysteem in.
Volvo FM 420 8x4 als mobiele betoncentrale voor Alma

Alma is gevestigd op industrieterrein ‘Blauwforlaet’ aan het Prinses Margrietkanaal. Voor een zand en grindhandel een optimale locatie want deze bouwstoffen worden per schip aangevoerd. Voor het transport naar de klanten heeft Alma een nieuwe Volvo FM in bedrijf genomen. De nieuwe truck is opvallend fraai afgewerkt. Met de gesloten zijafscherming en de spatborden in de metallic blauwe kleur gespoten en de op maat gemaakte achterbumper met LED verlichting is de 8x4 een opvallende verschijning. De truck is dan ook het visitekaartje van het bedrijf van Sander en zijn zoon Douwe Alma. Sander: “Douwe is al weer de vierde generatie Alma in dit bedrijf. Onze activiteiten zijn behoorlijk uitgebreid met de komst van de mobiele betoncentrale. Daarmee kunnen we op locatie beton, vloerspecie en allerlei speciale mengsels voor de bouw leveren. Het grote voordeel is dat we op maat produceren, dus nooit teveel.”

Multifunctioneel
De installatie, een Canadese Pro All reimer, kan door middel van een 30-tons NCH kabel afzetsysteem op de truck geplaatst worden. Met 9,5 kuub aan zand, grind en cement en 2,3 kuub water aan boord kan de centrale negen kuub beton maken. De maximale capaciteit bedraagt maar liefst 50 kuub per uur, maar dan moeten de grondstoffen wel aangevoerd worden. Als de werkzaamheden dat vragen kan de Volvo FM ook ingezet worden met een kipperbak of een platte bak met autolaadkraan voor het transport van bestratingsmaterialen. Daarmee heeft Alma een multifunctioneel inzetbaar voertuig in huis. “De nieuwe Volvo FM is uitgevoerd met een tridem asopstelling en een Globetrotter slaapcabine. Daarmee hebben we nog steeds een bijzonder compact voertuig, maar nu wel met overnachtingsmogelijkheden. Dat hadden we nooit nodig maar het vergroot de inzetmogelijkheden van de truck.”

I-Shift
De nieuwe FM 420 is voorzien van de Volvo I-Shift met offroad software, Volvo Dynamic Steering en de Work Remote afstandbediening. Dat de nieuwe truck een Volvo moest worden, lag voor de hand. Sander heeft zelf altijd met veel plezier met dit merk gereden en ook de shovel is van Volvo. “Wij hebben gewoon goede ervaringen, ook met de Terberg die ook een Volvo hart heeft. Daarnaast is de relatie met Volvo-dealer MS De Vries altijd uitstekend geweest. We worden daar altijd keurig en snel geholpen en dat is van groot belang. Deze truck werd door de dealer dan ook keurig op tijd afgeleverd, exact op de geplande datum. Daarbij heeft MS de Vries ook de opbouw begeleid die door Rondaan is uitgevoerd.”