Trucks

Volvo Trucks Fuel Hero centraal op Transport Compleet

Op de stand van Transport Compleet Gorinchem toont Volvo Trucks haar nieuwe Volvo FH met I-Save. Deze Fuel Hero-truck combineert de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstofbesparende functies waardoor brandstofkosten met maximaal 7% worden verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen. Alle Volvo Trucks-dealers in Nederland beschikken nu over een I-Save Fuel Hero demo.
Volvo Trucks Fuel Hero centraal op Transport Compleet

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, hypermoderne D13TC, de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk die de verbranding verbeteren en de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst.

De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het snelwegverkeer. Het is de ideale oplossing voor klanten in het nationaal of internationaal transport met hoge jaarkilometrages.

Geen concessies aan rijeigenschappen
“De Volvo FH met I-Save is ons antwoord op de groeiende vraag naar brandstofefficiënte transportoplossingen. Door verschillende technologieën te combineren, slagen we erin om het brandstofverbruik op de lange afstand aanzienlijk te verminderen. En dit zonder concessies te doen aan de rijeigenschappen. Door het hogere koppel merken we dat er op zware trajecten zelfs een hogere gemiddelde snelheid wordt gehaald”, verklaart Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.

Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten dat hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast. De gecombineerde efficiencywinst van al deze opties kan leiden tot besparingen op de brandstofkosten tot 7% vergeleken met de vorige generatie Euro 6-motoren van Volvo Trucks.

Alle Volvo Trucks-dealers in Nederland beschikken nu over een Volvo FH I-Save Fuel Hero demo. “De eerste ritten zijn inmiddels gereden en we zien dat er veel winst te behalen is met I-Save. De eerste resultaten zijn in ieder geval meer dan veelbelovend”, besluit Jan Schouten trots.

Volvo Trucks wordt op Transport Compleet Gorinchem vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Bluekens Truck en Bus, Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center.

Bezoek ons van 3 tot en met 5 september op stand 102.

Vraag hier uw gratis kaarten aan
.