Trucks

Volvo FH 25 Year Special Edition voor E.J. Luth Transport

Een bijzondere nieuwe Volvo FH voor eigenrijder Evert-Jan Luth. Hij kreeg onlangs de sleutels van een Volvo FH 25 Year Special Edition. De goede ervaringen met Volvo-trucks en de uitstekende service van Volvo Trucks-dealer Nijwa in Veenoord waren voor Evert-Jan reden om deze bijzondere Volvo-truck aan te schaffen.
Volvo FH 25 Year Special Edition voor E.J. Luth Transport

De Special Edition-truck is geïntroduceerd om het jubileum van de Volvo FH te vieren. De introductie van deze jubileumtruck viel samen met het moment waarop Evert-Jan zich oriënteerde op een nieuwe truck. Hij koos voor een Volvo FH 540 25 Year Special Edition 6x2-trekker, uitgerust met alle denkbare opties en accessoires om te zorgen voor een optimaal chauffeurscomfort. Zo is de truck bijvoorbeeld voorzien van I-Shift Dual Clutch. “Dat is een genot om mee te rijden”, aldus Evert-Jan. “Het schakelen gaat fantastisch, je merkt er praktisch niets van. Met deze truck ontbreekt het mij sowieso aan niets. Ik heb gekozen voor de Globetrotter XL-cabine. Soms ben ik langere tijd van huis en dan is het prettig om zoveel mogelijk leefruimte te hebben. En natuurlijk is de truck ook voorzien van het meest uitgebreide veiligheidspakket, dat bestaat uit onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Lane Change Support.”

Onderscheidend interieur en exterieur
De Special Edition, verkrijgbaar als Volvo FH en Volvo FH16, heeft een onderscheidend interieur en exterieur. De striping verwijst expliciet naar het jubileum van de FH. In de cabine zijn de luchtgeveerde stoelen bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat zorgt voor een state-of-the-art design en uitzonderlijk comfort.

Werkplaats top
Bij de keuze voor de nieuwe truck speelde de goede ervaringen van Luth met Nijwa een grote rol. “De verkoper verkoopt de eerste truck, de werkplaats verkoopt de tweede”, zegt Evert Jan. “Ik kan 100% vertrouwen op de werkplaats van Nijwa in Veenoord. Bij Nijwa word ik behandeld zoals je als klant behandeld wilt worden: top. Als er wat is, kan ik er altijd terecht. Ook is Volvo een fijne truck om mee te rijden: kwalitatief goed en een hoog comfort. Ik heb nu gekozen voor een 6x2-configuratie met hefbare naloopas en schuifschotel. Dat biedt de mogelijkheid om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen en optimale grip te verkrijgen.”

Eigenrijder
Evert-Jan is sinds 2014 eigenrijder. “Ik rij in opdracht van DKJ Transport uit Dordrecht.” Zij zijn gespecialiseerd in transporten richting Noorwegen vanuit heel Europa.