Trucks

Drie Volvo FM-trekkers voor Zeeman Textielsupers

Zeeman Textielsupers heeft drie Volvo FM 4x2-trekkers aangeschaft. De trucks worden ingezet voor distributiewerk in Nederland en België. De levering kwam tot stand in samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center in Alphen aan den Rijn.
Drie Volvo FM-trekkers voor Zeeman Textielsupers

“Deze trucks komen in de plaats van drie soortgelijke Volvo-trucks die na een succesvolle inzet aan vervanging toe waren”, zegt hoofd transport Herjon Conen. De Volvo FM 330 4x2-trekkers zijn onder meer uitgerust met het Active Safety-pakket. Dat bestaat uit geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support en Lane Keeping Support.

Ook aan het comfort voor chauffeurs is gedacht. Zo zijn de trucks voorzien van een slaapcabine, Rest & Relax-pakket, Audio Advanced Pakket en koffiezetapparaat. Chauffeurs krijgen verder de Volvo praktijktraining ‘Zuinig rijden’ aangeboden. In deze training staat efficiënt gebruik van de truck en brandstofbesparing centraal. De training telt mee voor Code 95.

Partnerschap met Volvo

Zeeman Textielsupers werkt al jaren samen met Volvo Group Truck Center. “Wij beschikken over een gemengd wagenpark, waarin naast Volvo FM’s ook FH’s zijn opgenomen voor de leveringen verder in Europa en pendelritten naar Frankrijk en Spanje”, vertelt Conen. “Het aanbod trucks wordt altijd aangepast aan onze behoefte. Ons wagenpark telt momenteel 44 trekkende eenheden, waarvan ruim de helft Volvo-trucks. Volvo onderscheidt zich door de focus op veiligheid, technische innovaties en de uitgebreide service: van extra instructie voor de chauffeurs tot een 24-uurs service op locatie in heel Europa. 2019 wordt een interessant jaar. We staan voor een belangrijke keuze qua wagenpark. Emissievrije zones in Nederland, en ook in Duitsland, zijn in opmars. Samen met Volvo zullen we ons buigen over mogelijke toekomstige configuraties en de mogelijkheden van alternatieve brandstoffen, zoals LNG en elektrisch. Wij zien hierin een groeiend partnerschap met Volvo zodat we als eigen vervoerder onze winkels nog schoner kunnen bevoorraden.”

Over Zeeman
Zeeman Textielsupers heeft ruim 1300 winkels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. “De winkels worden in de basis twee keer per week bevoorraad”, vertelt Conen. “Dagelijks vertrekken vanuit de hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn distributieritten naar binnenlandse bestemmingen en Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Daarnaast gebruikt Zeeman in Frankrijk en Spanje hubs voor de last-mile leveringen vanuit Avignon/Toulouse en Barcelona. De komende jaren zal de expansie voornamelijk in Spanje en Frankrijk plaatsvinden en dat vraagt een andere benadering van de transportactiviteiten, een mooie uitdaging die wij graag samen met Volvo aangaan.”

31 januari 2019

Website van Zeeman