Trucks

Volvo Trucks toont maatwerk in brandstofefficiency op Transport Compleet

Op Transport Compleet laat Volvo Trucks zien wat brandstofefficiency voor het merk betekent. Trucks worden steeds slimmer, maar alleen met de juiste specificatie voor de juiste inzet kan het maximale uit het voertuig worden gehaald. Volvo Trucks biedt voor ieder segment de juiste brandstofefficiënte oplossing zonder concessies te doen aan rijeigenschappen en prestaties.
Volvo Trucks toont maatwerk in brandstofefficiency op Transport Compleet

Op de stand zijn een Volvo FH Fuel&Efficiency en een Volvo FH 25 Year Special Edition te zien: een eerbetoon aan een kwart eeuw Volvo FH.

“De Volvo FH Fuel&Efficiency is een truck voor transportbedrijven met meerdere chauffeurs die het brandstofverbruik optimaliseert”, vertelt Jan Schouten, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland. Om minder ervaren chauffeurs of chauffeurs die vaak van truck wisselen te helpen om het optimale uit hun voertuig te halen, beschikt de Volvo FH Fuel&Efficiency over fleetsoftware.

Fleetsoftware
Fleetsoftware beperkt de maximum snelheid van het voertuig tot 85 km/u. Daarnaast zijn bepaalde functies zoals de powerstand, kick down en de optie om manueel te kunnen schakelen, gedeactiveerd. “Alles om een zo laag mogelijk verbruik neer te zetten. Overigens zonder concessies te doen aan de rijprestaties en gemiddelde snelheid”, vervolgt Jan Schouten.

Met de fleetsoftware staat I-See altijd in de meest zuinige modus (eco level 3). Bovendien maakt fleetsoftware gebruik van de laatste generatie I-See. Daarnaast zijn de instellingen met betrekking tot under- en overspeed geoptimaliseerd voor een kruissnelheid van 80-85 km/u waarbij rekening wordt gehouden met de maximale snelheidsoverschrijding op de tachograaf.

“Het is algemeen bekend dat stationair draaien brandstof verbruikt. Om dit te beperken, heeft fleetsoftware de functie motoruitschakeling bij stationair draaien”, vervolgt Jan Schouten.

Eerbetoon aan een icoon
Op Transport Compleet Hardenberg toont Volvo Trucks voor het eerst in Nederland de Volvo FH 25 Year Special Edition. De Volvo FH is met bijna 1 miljoen verkochte trucks een van de meest succesvolle modellen ooit in de branche. Rijden in deze truck werd voor miljoenen chauffeurs over de hele wereld een manier van leven. De Volvo FH 25 Year Special Edition is daarom niet alleen een hommage aan de truck zelf, maar ook een eerbetoon aan alle klanten en chauffeurs die dit icoon de afgelopen 25 jaar hebben bestuurd.

Het exterieur van deze speciale editie, met zijn zilver/grijze en oranje accentkleuren, verwijst naar de herkomst van de vrachtwagen. Het cijfer 25 verbeeldt het jubileum. Er zijn twee speciale editie kleuren: een donkere, koelgrijze tint (Mammoth Tree Metallic) en glanzend rood (Crimson Pearl), een moderne variant op de originele rode cabinekleur uit 1993.

Volvo Trucks wordt op Transport Compleet Hardenberg vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep, MS de Vries, Harbers Trucks en Paashuis Bedrijfswagens.

Bezoek ons van 26 tot en met 28 maart op standnummer 526.

Reserveer uw ticket GRATIS hier, met code 61902111.