Trucks

REAX Bouwbak uit de brand met Volvo FE-portaalwagens

REAX Bouwbak uit Zaandam is letterlijk uit de brand geholpen met de levering van twee Volvo FE 350 4x2-portaalwagens. De logistieke operatie van het verhuurbedrijf voor afvalcontainers kwam acuut in de problemen toen twee trucks uitbrandden. REAX Bouwbak had dankzij de hulp van Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen (LVS Trucks) snel de beschikking over nieuw materieel.
REAX Bouwbak uit de brand met Volvo FE-portaalwagens

Bij de brand raakte REAX Bouwbak twee van zijn drie trucks kwijt. “Dat heeft een enorme impact op je bedrijf en de dagelijkse operatie”, vertelt René Goezinne, samen met Alex Maduro eigenaar. “Op zo’n moment ben je natuurlijk bezig met de vraag wat er precies is gebeurd, maar tegelijkertijd moet je door en heb je meteen nieuw materieel nodig zodat de bedrijfsvoering er zo min mogelijk onder lijdt. Gelukkig diende de oplossing zich al snel aan. Accountmanager Erik van der Eng van LVS Trucks nam contact met ons op met de vraag of hij iets voor ons kon betekenen. Hij kon een Volvo FE met portaalarm uit voorraad leveren zodat we binnen een paar dagen weer mobiel waren. Dat was natuurlijk ideaal. We waren zo tevreden over de prestaties van deze Volvo FE portaalarm dat we al snel besloten om een tweede, identieke truck te bestellen.”

Volvo Financial Services
De financiering van de trucks werd afgestemd op de specifieke situatie. REAX Bouwbak maakt gebruik van de diensten van Volvo Financial Services. Goezinne: “We betalen de trucks gespreid af via Volvo Financial Services en zijn aan het eind eigenaar van de trucks. Het voordeel van financial lease is dat we niet in een keer een groot bedrag hoeven te betalen. Gegeven de situatie waarin we zaten, is dat een ideale oplossing. Ook de verzekering hebben we hier afgesloten, zodat we alles onder één dak hebben.”

Comfortcabine voor extra zicht
Het zijn de eerste Volvo-trucks voor REAX Bouwbak. “Het feit dat Volvo meteen kon leveren was voor ons natuurlijk een enorme pre”, vertelt Goezinne. “Daarnaast valt mij in het dagelijks werk op hoeveel aandacht er is besteed aan veiligheid. Deze trucks zijn voorzien van een Comfortcabine, met extra ramen in het passagiersportier en aan de zijkant van de cabine. Daardoor heb je als bestuurder extra zicht en dat komt in ons werk goed van pas want we zitten het grootste deel van de tijd in druk verkeer en smalle straten.” Innovatieve veiligheidstechnologieën, zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support, zorgen voor nog meer veiligheid onderweg.

Goezinne kijkt met een positief gevoel terug op de hulp van dealer LVS Trucks en Volvo Trucks. “Een grote pluim is hier op zijn plaats. Als je zoiets meemaakt, is het heel prettig dat je hulp krijgt zodat je als bedrijf zo snel mogelijk verder kunt.”

Over REAX Bouwbak
REAX Bouwbak plaatst afvalcontainers bij bedrijven en particulieren. Goezinne: “Dat gaat om allerlei soorten afval: bouw- een sloopafval, schoon puin, hout, grofvuil en archiefvernietiging. Zakelijke klanten, zoals bouwbedrijven, vormen de hoofdmoot van onze klantenkring. Maar we plaatsen ook containers bij particulieren, bijvoorbeeld als iemand een keuken of badkamer gaat verbouwen.”