Trucks

Voorbij Funderingstechniek verwelkomt Volvo FH16

Bij Voorbij Funderingstechniek in Amsterdam is onlangs een gloednieuwe Volvo FH16 afgeleverd. Een moment waar chauffeur Dennis Knook lang naar heeft uitgekeken. De truck is een model met een zuinige Euro 6-motor, dat goed past bij de visie op duurzaamheid van Voorbij Funderingstechniek.
Voorbij Funderingstechniek verwelkomt Volvo FH16

Chauffeur Dennis Knook van Voorbij Funderingstechniek is erg blij met ‘zijn’ groene monster en keek er lang naar uit. “De eerste plannen lagen een jaar geleden al op tafel bij de directie. Ik mocht een voorstel doen en starten met dit project. Mijn vorige wagen had een Euro 5-motor en door de aangescherpte milieunormen mocht ik de stad niet meer in. Bij Voorbij denken wij aan het milieu en omgeving, dus paste de oude truck niet meer in het plaatje.”

De Volvo FH16 8x4-trekker is uitgerust met een zuinige Euro 6 Step D-motor. De truck is een 4-assige zwaar transport trekker met maar liefst 650 pk. Dit betekent dat de truck tot wel 130 ton aan totaalgewicht kan meenemen. “Onze Volvo-dealer in Zwaag is in dit gehele traject erg meedenkend geweest en heeft samen met ons de truck zorgvuldig samengesteld”, vervolgt Dennis. Zo is de truck voorzien van een 10-tons luchtgeveerde vooras. Achter de cabine zijn op maat gemaakte RVS kisten gemonteerd door Vlarotech, met daarin een hydrauliek en dieseltank. De uiteindelijke afwerking van het exterieur is verzorgd door Volvo en HTH truckaccessoires. Het interieur door M&M Truckdesign.

De truck is volledig ‘Voorbij groen’ gespoten en bestickerd en de bijbehorende semi-dieplader met autokraan is opgeknapt door Kamphuis Nijverdal. De combinatie is daardoor weer helemaal als nieuw.

“De samenwerking met alle partijen is zeer voorspoedig verlopen, wat heeft geresulteerd in een mooi eindresultaat. Met deze truck kunnen we weer vele veilige kilometers afleggen”, besluit Dennis Knook.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.