Trucks

NK Veiligste Chauffeur krijgt vervolg in 2020

In 2020 wordt voor het derde jaar op rij het NK Veiligste Chauffeur gehouden. De competitie gaat op 1 april van start. De grote finale vindt op zaterdag 26 september plaats op het TT Circuit in Assen. Deelname staat open voor alle Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, die in het bezit zijn van een C- of CE-rijbewijs.
Na de finale van 2019 krijgt het NK Veiligste Chauffeur een vervolg

Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen stonden in 2018 aan de basis van de eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur. Sinds afgelopen jaar is het NK Veiligste Chauffeur onderdeel van de TVM Awards.

“Naast TVM verzekeringen en Volvo Trucks Nederland hebben meerdere partners uit de transportsector zich wederom aan het initiatief verbonden. Het doel is om hiermee een wezenlijke bijdrage te leveren aan meer bewustwording voor veilig rijgedrag. Bij alle weggebruikers. Tevens willen de betrokken partijen via de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur een positieve impuls geven aan het imago van de gehele beroepsgroep”, licht Charles Engelaar, Director Marketing Communication Volvo Trucks Nederland toe.

Aan het NK Veiligste Chauffeur namen vorig jaar ruim duizend beroepschauffeurs deel. De winnaar van de competitie werd Martin Kolff, vrachtwagenchauffeur bij Van Waveren Transport uit Amsterdam. Met zijn overwinning verdiende hij onder andere een reis naar Brazilië, inclusief een bezoek aan de fabriek van Volvo Trucks in Curitiba.

Ook dit jaar begint de competitie van het NK Veiligste Chauffeur met een onlinefase, waarin kennis en andere relevante vaardigheden op een breed niveau worden getest. Een geselecteerde groep deelnemers wordt vervolgens uitgenodigd voor de NK-finale op 26 september, waar naast theoretische kennis ook praktijkvaardigheden worden getest.

Meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur op tvmawards.nl.

Afbeeldingen

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.