Trucks

Drie Volvo FH-trekkers voor Zwatra Transport

Met de ingebruikname van drie Volvo FH 500 6x2-trekkers heeft Zwatra Transport uit Delft multi-inzetbare trucks toegevoegd aan het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center.
Drie Volvo FH-trekkers voor Zwatra Transport

Zwatra Transport, onderdeel van de Boerman Groep, is gespecialiseerd in zwaar transport. Het bedrijf beschikt over een divers wagenpark, zowel qua trekkend als getrokken materieel. “Daardoor hebben wij voor elke transportvraag een oplossing en kunnen we onze opdrachtgevers optimaal bedienen”, vertelt commercieel manager Mark Heijdra van Zwatra Transport. “Of het nu gaat om exceptioneel, open of gesloten transport of om zwaar transport van goederen met bijzondere afmetingen.”
 

Schuifschotel

De drie nieuwe Volvo FH 500 6x2-trekkers zijn geschikt voor combinatiegewichten tot 72 ton. Een brede inzetbaarheid was een vereiste bij de configuratie. Zo zijn de trucks voorzien van een schuifschotel. Heijdra: “Daardoor kunnen deze trekkers verschillende typen trailers en diepladers trekken en is het mogelijk om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen over de assen, ook in combinatie met de gestuurde en hefbare voorloopas. Die draagt daarnaast bij aan optimale manoeuvreerbaarheid.”


Volvo I-Shift-versnellingsbak

De trucks worden ingezet voor nationaal en internationaal transport. De trucks zijn rondom luchtgeveerd en voorzien van Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift voor een optimaal rij- en werkcomfort. Achter de cabine is een kistenwand gemonteerd voor de opslag van materieel. “Die gebruiken we om materialen op te bergen die we bij het transport geregeld nodig hebben, zoals kettingen en sluitringen om de uiteenlopende ladingen vast te zetten."

Over Zwatra Transport

Zwatra Transport is in 1945 begonnen en sindsdien gespecialiseerd in het uitvoeren van zwaar transport. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van de Boerman Groep. Het totale wagenpark bestaat uit circa 150 trekkende eenheden en 200 getrokken eenheden. Naast de drie nieuwe Volvo FH-trekkers heeft het bedrijf ook een aantal Volvo FH16 zwaartransport trekkers in de vloot. “Het zijn betrouwbare trucks waar onze chauffeurs zeer tevreden over zijn”, zegt Heijdra over de keuze voor Volvo. “Bovendien staat er met Volvo Group Truck Center een prima dealerorganisatie met een uitstekend serviceniveau achter.”

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release