Trucks

Volvo FM-bergingstruck met speciale kraan voor BRL Berging

BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter-kraan. Daarmee kan BRL Berging ook zware bergingsklussen zelfstandig op locatie uitvoeren. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en Volvo Group Truck Center in Rijnsburg.
Volvo FM-bergingstruck met speciale kraan voor BRL Berging

BRL Berging uit Leiden is een allround bergingsbedrijf dat onder meer auto’s, trucks, bussen en touringcars bergt. “We gaan onze activiteit zware berging uitbreiden en dat is ook de reden dat we deze nieuwe truck hebben aangeschaft”, vertelt eigenaar Nico Zwetsloot. “Bij kantelongelukken met zware voertuigen, bijvoorbeeld een gekantelde truck, moet er niet zelden een telescoopkraan aan te pas komen om het voertuig te bergen. Met onze nieuwe bergingstruck zijn we op locatie volledig selfsupporting. Deze truck is voorzien van 122 tonmeter-kraan waarmee we ook de ingewikkelde bergingsklussen zelf kunnen doen. Dat leidt tot efficiencyvoordeel: bergingen kunnen sneller worden uitgevoerd en daardoor zijn ook de kosten voor de klant lager.”
 

Maatwerk in alle facetten

Het bergingsvoertuig is opgebouwd bij Erkin World Power in Turkije. Zwetsloot kwam de Erkin World Power Rotator-opbouw op een beurs in Duitsland op het spoor. Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het chassis gereed was voor de opbouw en dat het voertuig, in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en de Volvo Trucks-fabriek in Gent, werd afgeleverd in Turkije. Zwetsloot: “Mooi dat Volvo zulk maatwerk biedt. De afstemming tussen Volvo Group Truck Center en de opbouwer in Turkije was zo goed geregeld en verliep zo soepel, daar heb ik helemaal geen omkijken naar gehad. Dat past ook helemaal bij hoe ik Volvo Group Truck Center ken: je vraagt wat en het wordt geregeld.”
 

Optimaal rijcomfort

De nieuwe Volvo FM-bergingstruck koppelt een robuuste uitstraling aan rij- en werkcomfort. De truck is voorzien van twee 10-tons voorassen, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering, Volvo Compact Retarder voor extra remkracht, de draadloze afstandsbediening Work Remote en I-Shift met kruipversnellingen. Het is de zesde Volvo-truck voor BRL Berging, dat in totaal twintig trucks in het wagenpark heeft. “Volvo-trucks onderscheiden zich door het rijcomfort”, vertelt Zwetsloot. “Neem de I-Shift met kruipversnellingen: we komen in ons werk ook op ruwer terrein, op plekken waar vrachtwagens eigenlijk niet horen te komen. Het is een stuk makkelijker als je in zulke situaties met de I-Shift met kruipversnellingen op lage snelheid kunt manoeuvreren.”
 

Over BRL Berging

BRL Berging voert voor uiteenlopende opdrachtgevers bergingswerkzaamheden uit, waaronder Volvo Group Truck Center in Rijnsburg. Het bedrijf, dat tien jaar bestaat, telt 24 medewerkers en heeft vestigingen in Leiden en Rijswijk.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release