Trucks

Nijwa vijftig jaar Volvo Trucks-dealer

Op 1 november 1970 werd Nijwa Groep officieel dealer van Volvo Trucks. Dit jaar is het dochterbedrijf van de Nijhof-Wassink Groep vijftig jaar Volvo Trucks-dealer met zeven vestigingen in Overijssel, Drenthe en Groningen. Nijwa richt zich op `one stop shopping`: een totaalaanbod voor de transportondernemer, eigen vervoerder en eigen rijder. Van verkoop en financiële diensten tot tankcleaning, brandstofmanagement en werkplaatsservices, voor zowel trekkend als getrokken materieel.
Nijwa vijftig jaar Volvo Trucks-dealer

Vijftig jaar geleden tekenden de oprichters, Herman Nijhof en Evert Wassink, in Wierden het dealercontract voor Volvo Trucks. Nijwa werd daarmee officieel hoofddealer van het Zweedse merk. Het zusterbedrijf Nijhof-Wassink, het transportbedrijf dat in 1967 was ontstaan uit de twee transporteurs Evert Wassink en Herman Nijhof, verworf twee jaar eerder al het sub-dealercontract voor Volvo Trucks. Onder de naam Nijwa richtte het familiebedrijf zich vanaf dat moment naast het transport van goederen ook op verkoop, service en onderhoud van Volvo-trucks. Persoonlijke aandacht stond voorop en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

“Met de transportbedrijven Nijhof-Wassink en Ecotrans als zusterbedrijven kennen wij de transportbranche echt en snappen wij de uitdagingen waar transporteurs mee te maken krijgen. Persoonlijke aandacht is hierbij uitermate belangrijk. Wij staan voor maximale mobiliteit en de beste oplossing. Naast kwaliteit van onze diensten en onze truckmerken, onderstrepen wij de aandacht voor milieu en veiligheid. Zo creëren we waarde op de lange termijn. Al vijftig jaar lang”, verklaart Erik Schiphorst, CEO bij Nijhof-Wassink Groep. 

”Om de hoogste klanttevredenheid te kunnen garanderen zijn loyale, innovatieve en professionele business partners essentieel. Nijwa is hier een prachtig voorbeeld van, al 50 jaar”, aldus Wabe van Solkema, Algemeen Directeur Volvo Trucks Nederland.

Nijwa verkoopt jaarlijks circa 1.800 nieuwe en gebruikte vrachtwagens via zeven Nederlandse en vijf Poolse vestigingen. Nijwa Groep heeft 600 medewerkers in Nederland en Polen. 

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release