Trucks

Van der Maat Logistiek verlaagt brandstofverbruik met Volvo FH I-Save

Van der Maat Logistiek uit Son heeft recentelijk vijf Volvo FH I-Save 500 4x2-trekkers met de Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Doorslaggevend in de keuze voor Volvo FH I-Save is de brandstofbesparing die deze trucks opleveren. Eigenaar William van der Maat is zo tevreden over de resultaten dat er volgend jaar nog tien identieke trucks aan de vloot worden toegevoegd. De voertuigen zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center Veghel.
Van der Maat Logistiek verlaagt brandstofverbruik met Volvo FH I-Save
De goede resultaten waren voor Van der Maat aanleiding om de demotruck aan te schaffen en daarnaast nog vier Volvo’s FH I-Save in gebruik te nemen.

De Volvo’s FH 500 4x2-trekkers worden ingezet voor transport naar Spanje en Italië voor verschillende opdrachtgevers. “We rijden al heel lang met Volvo-trucks en toen we op zoek waren naar een nieuwe truck vroeg BAS Truck Center of we de Volvo FH I-Save demo wilden proberen”, vertelt eigenaar William van der Maat. De Volvo FH I-Save bestaat uit veel brandstofbesparende functies, waaronder de D13 Turbo Compound-motor. Dat is de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. “De resultaten met de demotruck waren verbluffend. Het gemiddelde verbruik van ons wagenpark is 31 liter per 100 kilometer. Met de nieuwe I-Save noteerden we een verbruik van 28 liter per 100 kilometer. Ik zit al heel lang in het transport, maar zo’n grote stap in brandstofbesparing heb ik nooit eerder meegemaakt.”

Flinke besparing

De goede resultaten waren voor Van der Maat aanleiding om de demotruck aan te schaffen en daarnaast nog vier Volvo’s FH I-Save in gebruik te nemen. “Met onze trucks rijden we 160.000 à 165.000 kilometer per jaar. Met een brandstofbesparing van 3 liter per 100 kilometer loopt de besparing flink op tot wel € 5000,- per jaar. Begin volgend jaar staan we weer voor een vervangingsopgave en vanwege de goede resultaten hebben we besloten om te kiezen voor nog tien Volvo FH 500 4x2-trekkers met Turbo Compound-motor.”

Dynafleet

Brandstofefficiency is al jaren een belangrijk thema bij Van der Maat Logistiek. “In het hedendaags transport is het belangrijk om continu naar je kosten te kijken om concurrerend te zijn en te blijven”, zegt William van der Maat. “Daarom kijken we constant naar kansen om te innoveren en investeren we in een jong en up-to-date wagenpark. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen.

Zo waren wij een van de eerste transportbedrijven die gebruik maakten van Dynafleet, om inzicht te krijgen in de prestaties van trucks en verbruikscijfers. Inmiddels zijn al onze Volvo-trucks daarmee uitgerust. Meten is namelijk weten en Dynafleet levert data op waarmee je echt iets kunt om te sturen op rijprestaties en het verbruik.”
 

Onderhoudscontract

Het wagenpark bestaat uit 25 trucks, waarvan het merendeel Volvo-trucks. De keus voor Volvotrucks is ook nadrukkelijk een keus voor BAS Truck Center. Van der Maat: “Naast de gunstige kilometerkostprijs van Volvo-trucks, is voor mij de service en kwaliteit die de dealer biedt erg belangrijk. Bij BAS Truck Center is dat uitstekend voor elkaar. Voor al onze trucks hebben we ook een onderhoudscontract zodat we grip hebben op die kosten en we zijn verzekerd van hulp bij een calamiteit onderweg, ook in het buitenland. Ook in zo’n geval doet BAS Truck Center al het mogelijke om ons zo snel mogelijk weer op weg te helpen." 
 

Over Van der Maat Logistiek

Het transport van en naar Italië en Spanje is de corebusiness van Van der Maat Logistiek, dat sinds 1972 bestaat. Daarnaast voert het bedrijf distributiewerk uit in Nederland en België. Van der Maat: “Wij vervoeren alles wat je je kunt bedenken. Dat varieert van wand- en vloertegels tot bomen en planten, meubilair, landbouwmachines en zakgoed. Daarnaast bieden we opdrachtgevers allerlei aanvullende logistieke diensten, zoals op- en overslag, containerhandling en orderpicking.”

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release