Trucks

Volvo FH, FM en FMX Electric nu leverbaar met GCW van 50 ton

Volvo FH, FM en FMX Electric 4x2-trekkers zijn nu leverbaar met een bruto combinatiegewicht (GCW) van 50 ton. De verhoging van het GCW maakt de trucks geschikt voor zwaardere inzet.
Volvo FH, FM en FMX Electric nu leverbaar met GCW van 50 ton

De serieproductie van zware elektrische trucks is in september gestart. De voertuigen hebben af fabriek een GCW van 44 ton. In Nederland is een GCW van 50 ton toegestaan en dat is nu ook daadwerkelijk mogelijk voor de Volvo FH, FM en FMX Electric-trekkers in 4x2-uitvoering. De verhoging van het GCW geldt specifiek voor inzet in Nederland en is goedgekeurd door de RDW.

Op welke uitvoeringen is 50 ton GCW van toepassing?

Momenteel zijn de Volvo FM, Volvo FMX Electric en Volvo FH Electric 4x2-trekkers verkrijgbaar met een GCW van 50 ton. Deze verhoging van het GCW geldt ook voor inzet als LZV. Overige asconfiguraties volgen later. In de loop van 2023 zijn ook de 6x2- en 6x4-trekkers verkrijgbaar met een GCW van 50 ton.

Hoe kan het GCW worden verhoogd?

Dat kan door een testrapport aan te vragen bij de RDW. Vervolgens kan een keuringsstation het GCW van 50 ton op kenteken zetten. Meer weten? Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release