Trucks

Volvo gaat 20 zware elektrische trucks leveren aan Amazon

Volvo Trucks zal tegen het einde van het jaar volledig elektrische zware vrachtwagens leveren aan Amazon in Duitsland. De 20 Volvo FH Electric zullen naar verwachting jaarlijks meer dan een miljoen wegkilometers afleggen, aangedreven door elektriciteit in plaats van diesel.
Volvo gaat 20 zware elektrische trucks leveren aan Amazon
Voor Amazon zullen de vrachtwagens een sleutelrol spelen bij de elektrificatie van langere afstanden en zwaardere ladingen.

Zware vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen zijn goed voor ongeveer 36% van de Duitse binnenlandse vervoersemissies, waardoor het koolstofvrij maken van het wegvervoer een belangrijke kwestie is die moet worden aangepakt.

"Grote spelers in de transportsector spelen een belangrijke rol bij het leiden van de inspanningen van de sector om zijn CO2-afdruk te verkleinen. Daarom ben ik blij dat Amazon met ons samenwerkt om hun uitstoot bij langere en zwaardere transporten te helpen verminderen," zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.

 

Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks

Volvo Trucks begon in september van dit jaar met de serieproductie van zware elektrische trucks en de beschikbaarheid van elektrische trucks voor interstedelijk en regionaal vervoer is een belangrijke mijlpaal voor het decarboniseren van het wegvervoer.

"Wereldwijd hebben we nu zes elektrische vrachtwagenmodellen klaar voor bestelling en in serieproductie om te voldoen aan de toenemende vraag naar het decarboniseren van goederentransporten. Dit is een bemoedigende stap voorwaarts om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken", aldus Jessica Sandström.

De elektrische versies van de belangrijkste productrange - de zware Volvo FH-, FM- en FMX-trucks - zullen een essentiële rol spelen bij het bereiken van Volvo's wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuw verkochte Volvo-trucks batterij- of brandstofcelelektrisch zal zijn. Deze elektrische zware trucks kunnen een totaalgewicht van 44 ton aan. De FH, FM en FMX vertegenwoordigen tweederde van Volvo’s wereldwijde verkoop.

Voor Amazon zullen de trucks hun dieseltegenhangers vervangen en een sleutelrol spelen in elektrificatie-initiatieven door zijn transportketen. "Amazon wil zijn vloot koolstofvrij maken, en de middle mile is een sector die moeilijk te ontmantelen is", legt Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe bij Amazon, uit. "Daarom is de opname van deze elektrische vrachtwagens van Volvo in ons wagenpark zo'n belangrijke mijlpaal. Wij hebben een van de snelst groeiende programma's voor de elektrificatie van commercieel vervoer en we blijven investeren en innoveren om pakketten te decarboniseren en emissieloos bij klanten af te leveren."

Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe bij Amazon

Feiten over de Volvo FH Electric

  • Batterijcapaciteit: 540 kWh
  • Uitgangsvermogen: 490 kW continu vermogen
  • De actieradius is maximaal 300 km, maar de Volvo FH Electric kan tijdens een normale werkdag tot 500 km afleggen als er wordt bijgeladen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze

 

Feiten over de reeks elektrische trucks van Volvo

  • Volvo Trucks heeft een wereldwijde reeks van zes volledig elektrische trucks die ontworpen zijn voor veel verschillende transporttaken.
  • De Volvo FH, FM en FMX Electric modellen hebben een GCW tot 44 ton. De verkoop loopt in Europa en de serieproductie is in september 2022 van start gegaan.
  • De productie van de Volvo FL en FE Electric, voor stadsdistributie en afvalverwerking, startte in Europa al in 2019.
  • De productie van de Volvo VNR Electric voor Noord-Amerika begon in 2020

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.