Trucks

Action zet eerste zero emissie stap met drie Volvo FM Electric-trekkers

Non-food discountretailer Action heeft een eerste stap gezet in elektrificatie van haar winkellogistiek. Bij het distributiecentrum in Echt (Limburg) nam Action-ceo Hajir Hajji de eerste twee Volvo FM Electric-trekkers officieel in gebruik. Later zal een derde truck gaan rijden vanuit het Action-DC in Biblis, Duitsland.
Action zet eerste zero emissie stap met drie Volvo FM Electric-trekkers

De Volvo FM Electric-trekkers worden ingezet bij de bevoorrading van omliggende winkels. De trucks zijn onderdeel van een pilot met als doel praktijkervaring op te doen en kijken wat de impact is op de logistiek. Verdeeld over meerdere ritten worden per dag maximaal zes tot negen winkels bevoorraad. De trucks, opgebouwd en geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks, zijn uitgerust met een accucapaciteit van 540 KWh en hebben een actieradius tot 300 kilometer. De chauffeurs hebben een uitgebreide producttraining gekregen vanuit Volvo Trucks.

Zonnepanelen op trailers

Naast de inzet van deze elektrisch aangedreven trekkers is Action ook een pilot gestart met zogenoemde SolarOnTop zonnepanelen op drie dubbeldeks trailers. Per trailer wordt tot 4 ton CO2-uitstoot bespaard, waarbij reguliere diesel-aangedreven trucks worden ingezet.

Als onderdeel van de verduurzaming van het transport nam Action al meerdere initiatieven. In Nederland is recent een pilot afgerond met HVO100-biodiesel waarmee tot 90% CO2-reductie mogelijk is. Mede op basis van de diverse pilots verwacht Action nog dit jaar te besluiten over verdere opschaling van duurzame transportoplossingen.

 

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release