Trucks

Herms breidt vloot truckkranen uit met Volvo FMX tridem met Tadano Kraan

Kraanverhuurbedrijf Herms heeft een Volvo FMX 460 8x4 tridem aan de vloot toegevoegd. De truck is voorzien van een Tadano HK 70 kraan en wordt ingezet voor hijswerkzaamheden in de bouw. Herms koos voor deze truck omdat Volvo Trucks met de Volvo FMX het perfecte chassis kon leveren voor de gewenste kraan. De goede wendbaarheid en gewichtsverdeling over de assen waren belangrijke redenen om voor een Volvo FMX 8x4 tridem te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks Apeldoorn.
Herms breidt vloot truckkranen uit met Volvo FMX tridem met Tadano-kraan

Herms verzorgt transport, grondverzet en kraan-, container- en rijplatenverhuur. “We hadden al een truckkraan en wilden er nog een bij hebben”, vertelt mede-eigenaar Marcel Herms. “Omdat we steeds zwaardere hijswerkzaamheden uitvoeren in de bouw wilden we nu een HK 70 kraan van Tadano toevoegen aan ons kraanpark. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een truck die geschikt is voor deze kraan.”

Compacte en wendbare truck

De keus viel op de Volvo FMX tridem. “We zochten een zo’n compact mogelijk voertuig met een kleine draaicirkel. De kraan zetten we in voor allerlei hijswerkzaamheden. Denk aan het hijsen van vloeren, scharnierkappen en het plaatsen van dakkapellen. We komen zowel op nieuwbouwterreinen als in woonwijken, waar de machinist soms flink moet draaien en keren. We hebben verschillende opties met elkaar vergeleken. De keus viel op de Volvo FMX tridem omdat Volvo hiermee het perfecte chassis kon leveren voor de 70-tons kraan. Een tridem asopstelling biedt de meest optimale gewichtsverdeling over de assen, ook in combinatie met de 10-tons vooras. Bovendien maakt deze asopstelling, met ook een gestuurde naloopas, het voertuig wendbaar.”
 

Maatwerk

De Volvo FMX is in nauwe samenspraak tussen Herms, Harbers Trucks en Tadano gespecificeerd. “Deze truck heeft een lage slaapcabine, met een verlaagd dak om voldoende ruimte te creëren voor de kraan. Harbers Trucks heeft op basis van de technische specificaties de noodzakelijke aanpassingen aan het chassis van de Volvo FMX gedaan. Denk aan het verplaatsen van de luchtketels, luchtdroger en uitlaatdemper. Ook zijn de vooras en de achterassen voorzien van stabilisatoren. Vervolgens heeft Tadano de kraan opgebouwd. Dat proces liep heel goed en ook de onderlinge communicatie was uitstekend. Er is echt maatwerk geleverd voor onze vraag. We zijn heel tevreden over het eindresultaat. De machinist vindt het een zeer comfortabel voertuig en is er zeer goed over te spreken.”

Grootste truckkraan op de markt

Met de toevoeging van de Volvo FMX met HK 70 kraan kan Herms opdrachtgevers nog beter bedienen. “Dit is op dit moment de grootste kraan die nog kan worden opgebouwd op een truck. Ons kranenpark bestaat nu uit circa 30 kranen met hefvermogens van 40 tot 200 ton en een bereik tot 60 meter. Met onze vloot kranen kunnen we de meest voorkomende hijswerkzaamheden uitvoeren.”  

Over Herms

Herms bestaat sinds 1876 en heeft nu vestigingen in Epe, Amersfoort, Doetinchem en Neede. Herms levert een breed aanbod aan producten en diensten. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in grondwerk, sloopwerk, transport, kraanverhuur, afvalinzameling en de handel in zand en grind.

 

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release