Trucks

Energy & Environment

Verhoog de productiviteit en energie-efficiëntie van uw elektrische trucks. Energy & Environment is een Volvo Connect-service die u een duidelijk overzicht geeft hoe de elektrische voertuigen worden ingezet, inclusief hun energieverbruik, rijafstand en meer. Met rapporten op maat kunt u eenvoudig de prestaties van uw wagenpark en de efficiëntie van uw chauffeurs monitoren om snel verbeterpunten te identificeren en op te volgen. Chauffeurs krijgen onboard Driver Coaching* met realtime feedback over hun rijstijl: een daadkrachtige manier om hun rijstijl te helpen verbeteren en onderhouden. 

Belangrijkste voordelen

Bekijk statistieken zoals energieverbruik en rijafstand.

Ontdek waar u kosten en energie kunt besparen.

Ontvang regelmatig e-mailrapporten.

Volg de prestaties van het wagenpark vanaf elk smart-apparaat.

Chauffeurs ontvangen een realtime energie-efficiëntiescore.

Deel rapporten rechtstreeks vanuit Volvo Connect.

Lees hieronder meer over Energy & Environment. U kunt ook de Digital Service Store in Volvo Connect bezoeken of contact opnemen met uw dichtstbijzijnde dealer voor meer informatie.

Heeft u nog geen Volvo Connect?


Neem contact op met uw dealer om u aan te melden.

Rapporten op maat verbeteren de prestaties van het wagenpark

Met Energie & Milieu zijn wagenparkbeheerders altijd voorbereid dankzij de rapporten op maat. Er zijn meer dan 100 parameters beschikbaar die zijn toegesneden op elektrische trucks, zoals energieverbruik, remgebruik, stilstand en routetopografie. Bekijk uw rapportages in Volvo Connect of ontvang deze per e-mail zodat u gemakkelijk en regelmatig de prestaties van uw wagenpark, voertuigen en chauffeurs kunt bekijken. U kunt de resultaten ook rechtstreeks vanuit Volvo Connect delen door ze te exporteren naar PDF en Excel. Ook kan de chauffeur zijn of haar rijstijl bekijken in de Volvo Connect App.

Driver Coaching verbetert de techniek van de chauffeur*

Driver Coaching helpt chauffeurs hun rijstijl te verbeteren door middel van een energie-efficiëntiescore die in realtime wordt bijgewerkt bij het rijden met de elektrische truck. Aan de hand van tips en suggesties op het scherm kan de chauffeur zijn of haar rijstijl verbeteren.

Hoe werkt de energie-efficiëntiescore?

De energie-efficiëntiescore heeft een schaal van 0 tot 100 en toont de prestaties van de truck en chauffeur op energieverbruik in vier belangrijke gebieden:

  • Anticiperen en remmen
  • Gebruik van de aandrijflijn
  • Snelheid
  • Stilstaan


De energie-efficiëntiescore maakt het ook mogelijk om verschillende voertuigtoepassingen te vergelijken (bijvoorbeeld bouw en distributie).

Energie Efficiëntie Rapport (EER) en de Volvo Connect App

Het Energie Efficiëntie Rapport (EER) is een interactief hulpmiddel voor het analyseren van de efficiëntie van het complete wagenpark, afzonderlijke voertuigen of individuele chauffeurs. Het rapport geeft directe feedback voor verbeteringsgebieden. Trucks en chauffeurs worden gerangschikt op basis van hun score. Het trendrapport combineert de energie-efficiëntiescore met het energieverbruik voor maximaal 13 maanden om de resultaten op de lange termijn te volgen. Op uw smartphone heeft u de vereenvoudigde weergave van de Energy & Environment-service altijd bij de hand via de Volvo Connect App.

* Alleen bij de Heavy Duty-range

Andere services voor elektrische trucks

Let's connect

Klaar om aan de slag te gaan met Volvo Connect? Of heeft u gewoon een vraag over een service?
Uw dichtstbijzijnde dealer kan u helpen.