Trucks

Volvo FE CNG. 

Krachtig en productief met lagere emissies. De Volvo FE CNG met een motor op gas is perfect voor afvalinzameling en distributietransporten, en andere opdrachten waarbij een lager geluidsniveau en kleinere ecologische voetafdruk concurrerende kenmerken zijn.

Gemakkelijk te bedienen

De wagen ziet eruit als een gewone Volvo FE, maar de Volvo FE CNG wordt geleverd met een motor die uitsluitend wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of gecomprimeerd biogas. De motor maakt gebruik van bougietechnologie en levert 320 pk en een koppel van 1356 Nm. De truck is uitgerust met automatische transmissie. Dus u kunt dezelfde productiviteit en rijvriendelijkheid verwachten als bij een Volvo FE met dieselmotor.

Lagere emissies

De verbranding van aardgas of biogas verloopt volledig reukloos. Bovendien stoot de motor zeer lage niveaus van schadelijke deeltjes uit. Wanneer u op biogas werkt, betekent dit een vermindering van 100% van de CO₂-emissies van de tank naar het wiel. De uitlaatgassen bevatten zo weinig deeltjes dat er geen andere nabehandeling dan een driewegkatalysator nodig is.

Een betrouwbare oplossing

De motor werkt met bougie-ontsteking en heeft alleen een driewegkatalysator nodig voor de emissieregeling. Geen SCR, EGR of AdBlue. Keuze uit 2×4 of 2×3 gastanks die aan weerszijden van het chassis worden gemonteerd. De actieradius bedraagt tot 400 km voor lichte distributietransporten en tot 250 km voor afvalinzameling.

Over de hele wereld zoeken steden naar alternatieven voor dieseltrucks. Hernieuwbare brandstof is vaak een vereiste voor het binnenhalen van contracten, vooral als het gaat om afvalverwerking. Met de Volvo FE CNG bieden we bedrijven die in stedelijke gebieden rijden, een truck die aanzienlijk minder belastend is voor het milieu.

Combineer met een cabine met lage instap

Combineer de aandrijflijn met lage uitstoot met een low entry-cabine voor gemakkelijke toegang. Zo verbetert u de veiligheid in de stad en maakt u het werk van uw chauffeurs gemakkelijker.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.