Trucks

Maatwerk voor maximale productiviteit van Volvo Trucks

Alle modellen van Volvo Trucks kunnen worden gespecificeerd volgens de vereisten van de klant, om te zorgen voor maximale productiviteit en efficiency. Maar welke soort aanpassingen zijn nu het populairst bij klanten? En welke zijn het belangrijkst om hun productiviteit te verbeteren?
Volvo Trucks wil zich inzetten om flexibele oplossingen voor de markt te leveren, om daarmee te voldoen aan de wensen van de klant

Een aangepaste Volvo-truck is uitgerust met door de klant gewenste aanpassingen die geen onderdeel zijn van het standaardaanbod van Volvo Trucks. Als een van de grootste truckfabrikanten ter wereld wil Volvo Trucks zich inzetten om flexibele oplossingen voor de markt te leveren. Dit betekent dat we, waar mogelijk, trachten te voldoen aan de eisen van de klant.

Mikael Järnebratt is Customer Adaptation Manager bij Volvo Trucks. “Als onderdeel van ons bedrijfsmodel analyseren we elke order en proberen we die aan te passen aan de eisen van onze klanten. We werken daarbij samen met geselecteerde bedrijven. Via ons verkoopsysteem ontvangen we verkoopcodes voor de aangepaste specificaties en speciale verzoeken van klanten. We werken nauw samen met de fabriek om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.” Maar welke soort aanpassingen zijn het populairst bij klanten? En welke zijn het belangrijkste om hun productiviteit te verbeteren?

Aanpassingen zijn er in allerlei vormen en maten, volgens Tobias Bergman, productmanager, FM & FMX Trucks. “Het kan van alles zijn, van een specifieke kleur of gewoon een extra werklamp tot een vrijwel unieke truck. We willen zorgen voor een positief verschil in de bedrijfsresultaten van de klant, ongeacht of het verzoek nu gaat om extra assen, versnellingsbakspecificaties of een chassispakket.”

Populaire Volvo-specificaties die helpen bij het leveren van topproductiviteit:

  • Kruipversnellingen: een unieke functie die meer tractie, minder slijtage aan de koppeling en een lager brandstofverbruik oplevert. Allemaal ten gunste van Volvo-klanten.

  • Lichtgewicht achterasinstallatie: een lager leeg gewicht betekent een groter laadvermogen. Meer lading staat gelijk aan grotere winstgevendheid.

  • 10-tons vooras: Volvo Trucks is de enige fabrikant die dit rechtstreeks vanaf de fabriek aanbiedt. Voor de klant betekent dit meer laadvermogen. Meer laadvermogen betekent meer winst. Tegelijkertijd neemt de levensduur van de truck toe doordat er minder slijtage is.

  • Inbouwen van Ipark Cool/dakbeugel enzovoort: ook direct af fabriek. Lagere kosten dan bij montage achteraf. Levering rechtstreeks af fabriek betekent lagere kosten. De onderdelen zijn bovendien origineel van Volvo en overal verkrijgbaar. Ook is de doorlooptijd korter.

  • Chassispakketten: er zijn veel verschillende chassisoplossingen. Van tankwagens tot kranen, dumpers en distributievoertuigen. De truck wordt aangepast voor de uit te voeren taak en wordt zo een productief bedrijfsmiddel voor de lange termijn.

  • Voorbereiding voor bedrading: de cabine en het chassis kunnen worden voorbereid met bedrading voor extra apparatuur en/of installaties. Dit kan vervolgens worden afgewerkt door de carrosseriebouwer. Dit levert kortere doorlooptijden en behoud van kwaliteit op, aangezien er geen op- of ombouw achteraf nodig is.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release