Trucks

25 Volvo FH-helden

De Volvo FH is dé truck van de chauffeurs. Maar voordat de wagen bij de chauffeur komt, hebben de hersenen en handen van een groot aantal gepassioneerde medewerkers eraan gewerkt. Hier volgen 25 helden die zich keihard inzetten om ervoor te zorgen dat elke Volvo FH bijdraagt aan uw zakelijk succes.
Man die vóór een Volvo FH staat

25: Stig Falk. Göteborg, Zweden
Industrieel ontwerper (1993)

– Ik was industrieel ontwerper in 1993 toen de Volvo FH werd geïntroduceerd. Waar ik het meest trots op ben, is dat we zo vroeg in het proces zijn begonnen met de constructie en dat we al wisten wat we wilden doen. Als ik nu een Volvo FH zie, voel ik me tevreden.

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Nederland
Manager Special Products & Innovation
  

- Ik vind nog steeds dat de introductie van de Volvo FH in 1993 uitmuntend was. Het was een ware revolutie voor wat betreft de cabine- en motortechnologie. Het enthousiasme van dealers en klanten overtrof alle verwachtingen, wat duidelijk te zien was in het aantal bestellingen. Zelf vond ik het fantastisch een actieve rol te vervullen bij het overbrengen van kennis van de Nederlandse markt naar het hoofdkantoor van Volvo en vice versa, en bij het aanpassen van de trucks aan de specifieke eisen van de Nederlandse markt.

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Zweden
Senior productmanager, Volvo FH

– De Volvo FH is ontwikkeld om de beste chauffeurs aan te trekken en tegelijkertijd de eigenaar de hoogst mogelijke productiviteit te bieden. 

22: Raili Riiberg. Estland, Tallinn
Verkoop- en marketingmanager voor Volvo Trucks

– Ik maakte onderdeel uit van het Volvo FH4-introductieteam in Göteborg in 2012, en het was een genoegen te zien hoe de trucks werden afgeleverd bij onze klanten in Estland. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat onze klanten betrokken raken bij de Volvo-gemeenschap en met plezier kunnen rijden met de trucks. Met een klein en uitstekend verkoopteam zorgen we ervoor dat Volvo FH-trucks op de beste manier aan onze klanten worden geleverd.

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg, Zweden
Segment Manager – LongHaul

– Volvo FH heeft sinds 1993 nieuwe normen ingesteld voor de trucksector. Mijn wereldwijde verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat dit zo doorgaat, dat we de vooruitgang stimuleren en dat de Volvo FH altijd de natuurlijke eerste keuze van de klant zal zijn.

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Zweden
Director, Product Planning

- Ik maak al 35 jaar onderdeel uit van de ontwikkeling en evolutie van Volvo Trucks. Gedurende die jaren heb ik bijgedragen aan alle grote facelifts. Het was zeer waardevol het oordeel van klanten te zien en te horen over het nieuws dat we hebben gepresenteerd. Het geeft veel energie om door te gaan en, nogmaals, proberen de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

19: Sonia Rodrigues. Curitiba, Brazilië
Coordinator Manufacturing F line

- Mijn bijdrage om van de Volvo FH een geweldige truck te maken, is leiding te geven aan betrokken mensen voor de bouw van een krachtig voertuig, dat indruk maakt en de bewondering wekt van iedereen op de weg.

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Zweden
Hoofdingenieur

- Als hoofdprojectmanager voor de Volvo FH die werd uitgebracht in 2002, was het een eer om met een fantastisch team te werken dat de succesvolle Volvo FH ontwikkelde!

17: Simona Hanoun. Tuve – Göteborg, Zweden
Assembler

- Ik doe mijn uiterste best mijn taken uit te voeren aan het chassis van de basismodule, zodat er een foutloze truck van hoge kwaliteit naar onze klanten gaat.

16: Roman Trosin. Tallinn, Estland
Territory manager, VFS Estonia

– Ik lever flexibele en slimme, financiële oplossingen aan klanten die een Volvo FH willen kopen. Ik werk nauw samen met het verkoopteam van de Volvo Group om ervoor te zorgen dat onze klanten geschikte ondersteuningsservices krijgen voor hun FH-trucks.

15: Ida Leitner. Tuve – Göteborg, Zweden
Assembler

- Mijn taak is ervoor te zorgen dat het laden van de container goed verloopt zodat de klant tevreden is.

14: Martin Tomlinson. Warwick, Verenigd Koninkrijk
Head of Product Demonstration, UK & Ierland

– Ik demonstreer de Volvo FH, de beste truck op de markt, aan onze klanten en journalisten.

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brazilië
Fabricage GTO E & BM

– We werken elke dag met intensiteit en betrokkenheid, altijd gericht op het succes van de klant. Een aantal voertuigen wordt geleverd door ons team, en we streven er altijd naar een veilige en gezonde omgeving te hebben, omdat dit ons in staat stelt uitstekende kwaliteit te leveren.

12: Glenn Johansson. Göteborg, Zweden
Product Safety Manager

– Ik was werkzaam als projectleider voor Airbags toen Volvo Trucks, als eerste fabrikant van zware vrachtwagens, in 1995 de airbag voor de bestuurder introduceerde. Naast alle uitdagingen, zoals het ontwikkelen van het airbagsysteem zelf, werd het beste bewijs voor de botsbestendigheid van de FH in 1997 geleverd toen een Duitse krant op de voorpagina rapporteerde: "Ik dank God en Volvo voor het overleven van de crash". Het was een verhaal van een chauffeur van een Volvo FH met airbag die op de snelweg met hoge snelheid op de achterkant van een geparkeerde vrachtwagen was gecrasht. De chauffeur liep na de crash zonder verwondingen uit de cabine en ging een paar dagen later weer aan het werk. 

11: Sander Kõivuste. Tartu, Estland
Sales administrator

– Ik werk als Sales administrator en als Volvo-ambassadeur zorg ik dat de Volvo FH met de nodige trainingen wordt overgedragen aan de klant, zodat de truck op de best mogelijke manier wordt gebruikt. Ik werk altijd met het belang van de klant voor ogen.

10: Shilpa Vijayakumar. Bangalore, India
Associate Mechanical Engineer, remmen en banden

– Ik werk aan de remmen en hun CAD-modules, waaronder het documenteren ervan; zo speel ik een rol om ervoor te zorgen dat de juiste onderdelen in elke truck terechtkomen. 

9: Björn Andersson. Göteborg, Zweden
Sr Principal Engineer

– Ik werk al 44 jaar met creatieve en innovatieve technologie, zoals de eerste airbag voor zware vrachtwagens en de stuurkolom voor de Volvo FH. Die is nog steeds van wereldklasse en erg interessant om mee te werken.

8: John Comer. Warwick, Verenigd Koninkrijk
Hoofd productmanagement

– Het is een eer en een groot voorrecht om met de Volvo FH te werken en te zien hoe de wagen de afgelopen 25 jaar vooruitgang heeft geboekt en, nog belangrijker, hoe deze voor succes heeft gezorgd bij de klanten. Ik reed de eerste veldtesttruck van Göteborg naar Lockerbie in het Verenigd Koninkrijk in december 1992. Toen ik de M6 opreed, dacht ik dat er een groot ongeluk in zuidelijke richting was, omdat alle vrachtwagenchauffeurs op de 27MC-radio zaten en hun nek verdraaiden om het verbluffende aerodynamische profiel goed te kunnen zien. Adembenemend in 1993 en nu nog steeds verbluffend: gefeliciteerd met de 25e verjaardag van de Volvo FH.

7: Claudio Gallerani. Boltiere - Zingonia, Italië
Commercieel directeur

- Mijn hele werkzame leven en mijn loopbaan bij Volvo zijn sterk verbonden met de Volvo FH, vanaf de eerste introductie in 1993. Sindsdien volg ik de groei van deze geweldige truck in alle ontwikkelingsfasen gedurende al die jaren: altijd innovatief, altijd een stap voor in vergelijking met alle andere concurrenten. Dat ik de truck elke dag mag verkopen, brengt me altijd nieuwe voldoening en motivatie voor de toekomst.

6: Anjan YVK. Bangalore, India
Senior Engineer – Special Vehicle & Customer Adaptation Support

- Ik werk met technische oplossingen en ondersteuning voor voertuigconversies om aan unieke klanteneisen te voldoen. 

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brazilië.
Projectinkoper bij Volvo Group Latijns-Amerika

- Ik ben een projectinkoper bij Volvo Group. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe onderdelen voor trucks en het bewaken van de prestaties van de toeleveringsketen. Het is een onderdeel van mijn taak om te onderhandelen over de beste voorwaarden voor de productlijn van Volvo. Ik werk aan het cabine-interieur en ontwikkel nieuwe stoelen, bedden, interieurbekleding, gordijnen voor de Volvo FH-truck.

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Spanje
Service Market Commercial Offer Manager

- De introductie van de FH was mijn eerste grote evenement bij Volvo. Ik wil graag alle aftersales-mensen vertegenwoordigen die gedurende deze 25 jaar, vandaag en morgen hebben gewerkt om de FH-kwaliteit hoog te houden.

3: Marius Beniulis. Vilnius, Litouwen
Service Market Commercial Team Leader

- Samen met mijn collega's ben ik verantwoordelijk voor het succesvolle werk van de afdeling Service Market. We werken aan de verkoop van services en producten, analyseren productgroepen en klantensegmenten, maken verschillende servicepromoties en speciale aanbiedingen. Elke dag dat ik werk kom, weet ik dat het succes van een bedrijf begint met wat ik kan doen om de kwaliteit te verbeteren. Zelfs de kleinste verbetering zorgt uiteindelijk voor grote veranderingen.

2: Catarina Notemyr. Göteborg, Zweden
Teamleider

- Ik begon in 1989 bij Volvo Trucks als modeltimmerman en vanaf de eerste dag heb ik me beziggehouden met het maken van modellen voor de Volvo FH-cabine. Sindsdien werk ik als teamleider in de model/prototypewerkplaats waar we de cabine continu verbeteren en de kwaliteit verder ontwikkelen.

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brazilië
Fabricage GTO E & BM

- Ik ben teamleider en werk aan de uiteindelijk afgifte van de FH-trucks. We voeren de functionele testen uit en valideren het hele assemblageproces om de truck vrij te geven voor levering aan onze klanten. De Volvo FH is een veilig voertuig, extreem duurzaam, zeer comfortabel en het belangrijkste: bij de assemblage wordt gedacht aan het succes van de klant.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release