Trucks

Volvo Trucks
2022-09-19
3 min
Transportinformatie
Author
Volvo Trucks

5 vragen aan Jonathan Disley - Design Director bij Volvo Trucks

Jonathan Disley heeft veel ervaring met designwerk in de autobranche en is nu Design Director van Volvo Trucks. Laten we eens horen wat zijn visie is op het ontwerpen van trucks.  

 

Waarom bent u designer geworden?

"Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te ontwerpen, om aan de toekomst te denken en buiten de gebaande paden te treden. Mijn vader was timmerman en door hem raakte ik geïnteresseerd in het tekenen van meubels. Thuis in Engeland volgde ik designlessen, maar pas op mijn 13e of 14e vertelde iemand mij dat ik kon tekenen en ontwerpen voor de kost - wat een eyeopener! Toen al gaf ik er de voorkeur aan dingen te ontwerpen met een duidelijk doel, een reden waarom ik later voor industrieel ontwerpen koos."

Wat vindt u het meest interessant aan ontwerpen in de transportsector?

"Trucks zijn commerciële voertuigen, dus alles wat we doen, doen we om het leven van onze klanten en de chauffeurs gemakkelijker te maken. Ik wil me focussen op onze klanten en hun behoeften. De belofte waarmaken om een ongelooflijk merk en geweldig product te zijn."

Hoe doet u nieuwe inspiratie op?

"De Scandinavische natuur is een grote bron van inspiratie - warme zomers, koude winters, harde rotsen, zacht zand, diepe bossen, stille sneeuw, overal sterke contrasten, maar ook in de vormgeving is een overvloed aan eenvoud te vinden. Dat nemen wij mee in het design van onze trucks. Ik vind ook inspiratie in het creëren van ideeën met onze bekwame designers en ingenieurs."

Hoe ziet innovatie eruit en hoe voelt die aan?

"Als iets wat je nog nooit hebt gezien, maar toch een Volvo. Een product dat technologie gebruikt om de klant meer waarde te bieden, efficiëntere oplossingen, een premium product, mooie details, cool design met superieure kwaliteit en een geweldige aanwezigheid op de weg."

Wat is uw visie voor de trucks van de toekomst?

"Ik denk dat de infrastructuur zal veranderen naarmate het vervoer autonomer wordt en we veranderingen zien in de energiesystemen. Het truckdesign kan daarvan profiteren, maar er zal altijd behoefte zijn aan chauffeurs en menselijke interactie. We zullen altijd goederen moeten vervoeren en ik ben er ook van overtuigd dat trucks meer in harmonie zullen zijn met het milieu en een duurzame toekomst. Technologie biedt zoveel mogelijkheden en ik ben ongelooflijk enthousiast over de kansen die zij biedt."

Trucks zijn commerciële voertuigen, dus alles wat we doen, doen we om het leven van onze klanten en de chauffeurs gemakkelijker te maken

Naam: Jonathan Disley

Herkomst: Engeland

Carrière tot nu toe: Talrijke wereldwijde designfuncties in de automobielsector bij Audi, Ford en Volvo Cars. Ik heb in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Zweden en China gewerkt voordat ik naar Volvo Trucks kwam.

Wanneer ik niet werk: Vissen, fietsen, tennissen, snowboarden. Ik probeer graag nieuwe dingen uit.