Trucks

Opening van World of Volvo in Göteborg, Zweden

Volvo Trucks Nederland
2024-04-22
Leestijd: 2 min.
Transportinformatie
Author
Volvo Trucks Nederland
Marketing & Communicatie

Het is zover: World of Volvo is open! Ervaar hier het merk Volvo met een interactieve tentoonstelling, een variatie van trucks, auto's en andere producten en diverse activiteiten. De kernwaarden van het merk staan centraal: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Op de 97e verjaardag van Volvo, 14 april 2024, openden de deuren van het imposante gebouw in Göteborg. Om 10:00 uur trapte CEO Magnus Wrame af met een welkomstwoord. Daarna werden de eerste gasten in de rij gevraagd om namens alle mensen in de wereld de toegangsdeuren te openen. 


World of Volvo maakt een reis door het verleden, het heden en de toekomst van het merk. Op deze speciale dag werden er daarnaast ook verschillende activiteiten aangeboden. Met creatieve workshops, muziekoptredens en aandacht voor Stop Look Wave met een Volvo FH Aero.


Voor komende generaties

De opening is een mijlpaal op Volvo's weg naar een veiligere en duurzamere toekomst. "We wilden een nieuwe, moderne locatie en ontmoetingsplaats voor toekomstige mobiliteit en infrastructuur ontwikkelen. Vanaf het moment dat we de eerste architectuurtekeningen van dit monumentale gebouw begonnen te bespreken, voelde ik het potentieel en hoe belangrijk World of Volvo voor de komende generaties zal zijn. Dat is waar het voor bedoeld is: onze gezamenlijke toekomst. Stel je eens voor wat er allemaal onder dit fantastische dak zal plaatsvinden!", zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group.


Hij vervolgt: "Bij Volvo zeggen we: werk hard, maak plezier en schrijf geschiedenis. Als je maar groot genoeg droomt, zoals onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson, dan is alles mogelijk."

Zweedse oorsprong 

Ook in het ontwerp van het gebouw zijn de waarden en ambities van Volvo terug te zien. Zorg en aandacht voor de mens staan centraal. Uit de architectuur blijkt de Zweedse oorsprong. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, zoals hout, en er is de vrijheid om overal rond de lopen ('allemansrätten', in het Zweeds). Het straalt een open en inclusieve sfeer uit.


"World of Volvo is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, creëren en innoveren", zegt Kina Wileke, EVP Group Communications. "Het is een eerbetoon aan vorige generaties en een inspiratie voor de huidige en komende generaties. We hopen dat we met de Scandinavische architectuur, het doordachte design en de functionele constructie, een plek hebben neergezet waar nieuwe ideeën worden geboren."


Meer over World of Volvo

World of Volvo is een joint venture van Volvo Cars en Volvo Group. Het staat in het nieuwe evenementendistrict van het centrum van Göteborg, Liseberg en is echt een merkbelevingscentrum en ontmoetingsplek. 

 • 22.000 m2 oppervlakte
 • 5 verdiepingen
 • 2 expositieruimtes
 • 2 restaurants
 • 6 vergaderruimtes
 • 1 evenementenhal

 • Buitenplein
 • Dakterras
 • Winkel
 • Studio voor uitzendingen
 • Volvo Lounge
 • Samenwerkplekken

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release