Trucks

Deze services krijgt u standaard bij uw Volvo-truck

Volvo Trucks Nederland
2024-07-09
Leestijd: 2 min.
Transportinformatie
Author
Volvo Trucks Nederland
Marketing & Communicatie

Weet u dat u standaard inzicht heeft in relevante gegevens van uw voertuig? Zelfs zonder betaalde services, is relevante informatie voor u beschikbaar in het digitale portaal Volvo Connect. Een overzicht van voertuigen, een truck-specifieke routeplanner, inzicht in het onderhoudsschema en de werkplaatshistorie: deze services (en meer) krijgt u standaard bij uw Volvo-truck.

Wat is Volvo Connect?

Volvo Connect is het online klantenportaal van Volvo Trucks. Hier vindt u een compleet overzicht van de belangrijkste voertuiginformatie van de Volvo-trucks binnen uw wagenpark.


In deze digitale omgeving bieden wij u zogenoemde services: handige functies voor (meer) inzicht en waarmee u efficiënt uw vloot kunt beheren en volgen. Ongeacht waar, wanneer en hoe u dit nodig heeft. De standaard en betaalde services kunnen u helpen uw transportonderneming efficiënter en winstgevender te maken, en te voldoen aan wet- en regelgeving.

Standaard services voor u beschikbaar, zolang u uw Volvo-truck rijdt

U gebruikt, bestelt en beheert uw services eenvoudig via Volvo Connect. Hiervoor heeft u een Volvo Connect-account nodig. Het account kan worden aangevraagd bij uw Volvo Trucks-dealer


Na het aanmaken van het account, zijn de volgende services standaard en kosteloos voor u beschikbaar in Volvo Connect:

 

  • Bekijk in een handig voertuigoverzicht welke voertuigen voor u gekoppeld zijn en zie onder andere de datum van het volgende onderhoudsmoment.
  • Krijg inzicht in het onderhoudsschema in de kalenderfunctie.
  • Raadpleeg de werkplaatshistorie voor een overzicht van de uitgevoerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.
  • Gebruik de berichtenfunctie* voor onderling contact met uw chauffeurs en andere Volvo Connect-gebruikers binnen uw onderneming via de Volvo Connect App*.
  • Bepaal de juiste route met de truck-specifieke routeplanner, met routecalculatie op basis van de daadwerkelijke gewichten en afmetingen van uw specifieke voertuig(en).
  • Houd een logboek bij met notities over uw wagenpark.
  • Iets specifieks weten over uw truck? U vindt het in de digitale voertuighandleidingen.
  • Ook de navigatiekaartupdate wordt standaard aangeboden in Volvo Connect.

 

*Deze service is uit te breiden met de (betaalde) service Messaging om berichten ook op het infotainmentdisplay in de truck de truck te ontvangen.

Wilt u meer uit Volvo Connect halen?

U kunt de services uitbreiden om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in het chauffeursgedrag, verbruik en tachograafdata. Er is een breed aanbod van aanvullende services voor trucks op diesel of (Bio-)LNG en ook specifiek voor elektrische vrachtwagensNeem contact op met uw Volvo Trucks-dealer om direct gebruik te maken van Volvo Connect en voor meer informatie.

Wilt u de gegevens inzien, maar gebruikt u al een ander systeem? Geen probleem.

Door connectiviteit is het mogelijk om data van uw Volvo-truck te verzamelen. Deze data is vervolgens beschikbaar in Volvo Connect én via een API. Uzelf of uw boardcomputerleverancier kan deze data ophalen via Volvo Connect en tonen in uw eigen applicatie. De integratie ervan wordt door u of uw leverancier verzorgd. Volvo faciliteert hierin met de Volvo Trucks Developer Portal. Wilt u hier meer over weten? Uw Volvo Trucks-dealer helpt u graag.