Trucks

Vijf Volvo FH Globetrotters met Dual Clutch voor Van der Stelt BV

Van der Stelt, leverancier van vloeibare meststoffen en stuifbestrijding, heeft onlangs de eerste drie van vijf bestelde Volvo FH 460 Globetrotter 4x2-trekkers met Dual Clutch in gebruik genomen. De technologie met dubbele koppeling maakt het mogelijk zeer geleidelijk op te trekken, wat het ‘klotsen’ van de vloeistoffen in de tankoplegger voorkomt. Van der Linden van Sprankhuizen in Beverwijk verzorgde de aflevering.
Volvo FH 460 Globetrotter 4x2-trekkers met Dual Clutch in gebruik genomen.

De totale vloot van Van der Stelt bestaat uit 42 trucks in verschillende samenstellingen. De onlangs afgeleverde Volvo's maken een einde aan het voorheen gevoerde tweemerkenbeleid. "Onze chauffeurs en ook collega-transporteurs zijn erg te spreken over het merk Volvo Trucks; een stabiel merk dat voorop loopt in veiligheid en techniek", vertelt Bram Schuijt. "Daarbij staat Van der Linden van Sprankhuizen in de regio bekend als een goede en betrouwbare bedrijfswagendealer."

Work Remote
Bram Schuijt: "Met name de mogelijkheid voor Dual Clutch sprak ons enorm aan, in verband met onze vloeibare ladingen." Van der Stelt koos tevens voor Work Remote om de pompen buiten de cabine te kunnen bedienen, en een af fabriek aslastindicator waarmee de aslasten optimaal benut kunnen worden. Volvo Engine Break (VEB+) garandeert een veilige remkracht, ook op kruissnelheid en met volle belading.

Over Van der Stelt
Naast het eigen tank-, kiep- en containertransport van vloeibare meststoffen levert van der Stelt nog allerlei soorten diensten in de markt. Centraal in de bedrijfsactiviteiten staat het vinden en toepassen van innovatieve oplossingen voor het verwerken van restproducten, met als doel: minder afval, minder kosten en minder CO2-uitstoot. Een voorbeeld van zo'n succesvolle innovatie is Stesam®. Dit is een biologisch afbreekbaar anti-stuifmiddel, ontwikkeld uit papiercellulose. Dit vloeibare product wordt onder meer in de akkerbouw, weg- en waterbouw gebruikt om de bodem langdurig te beschermen tegen erosie, windschade en ongewenste verspreiding.