Trucks

Bredenoord levert energiesystemen met Volvo FH 500-kraanwagens

Bredenoord, bekend van de verkoop en verhuur van mobiele stroomaggregaten, heeft haar wagenpark uitgebreid met negen Volvo FH 500-trucks met Palfinger autolaadkraan. Het betreft acht volledig luchtgeveerde 6x2-motorwagens met 33 tm-kranen en een 8x2 waarop een 66 tm-kraan is gebouwd. Naast de energiezuinige en milieuvriendelijke Euro 6-motor waren de technische mogelijkheden van de Volvo-trucks een belangrijk argument in de keuze voor Volvo Trucks.
Bredenoord levert energiesystemen met Volvo FH 500-kraanwagens

Het transport van eigen materiaal binnen Europa verzorgt Bredenoord met een vloot van dertig voertuigen, verdeeld over zeven locaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. De nieuwe 6x2-kraanwagens worden onder meer ingezet voor het transport van aggregaten van 15 tot 1250 kVA. Voor het lossen van containeraggregaten is een bandliersysteem opgebouwd. Dit werk wordt vergemakkelijkt door de luchtgeveerde vooras, waarmee de voorkant van het chassis omhoog kan worden gebracht. De sterkere kraan op de vierasser kan de containers en zwaardere brandstoftanks ook via de zijkant lossen. Achter elke truck hangt een nieuwe GS Meppel aanhanger.

I-See
“Technisch en financieel paste Volvo Trucks ons het beste”, aldus transportmanager Denny Testerink. “Bredenoord is bezig met verduurzamen, daar sluiten de prestaties van de Euro 6-motor goed bij aan.” Gekozen is voor Volvo I-Shift met I-See: de intelligente cruisecontrol van Volvo Trucks die de kinetische energie van de truck op heuvelachtige trajecten zeer efficiënt benut en zo een nog zuiniger verbruik realiseert.

Veiligheid onderweg
Doorslaggevend was volgens Testerink het feit dat het merendeel van de chauffeurs hun voorkeur uitsprak voor de Volvo-trucks. “Onze werknemers zijn ons kostbaarste bezit, ze moeten tevreden zijn met het materieel. Om de veiligheid onderweg te waarborgen, hebben we gekozen voor airbags en Volvo Engine Brake (VEB+), de drieassers zijn bovendien uitgevoerd met het volledige Safety-pakket en een retarder. Dit geeft vooral in de afdaling extra remkracht en dus veiligheid. Bijkomend voordeel is dat men hierdoor de slijtage van de remmen beperkt.”

De kranen en liersystemen werden opgebouwd door HSE in Vaassen. Testerink: “HSE is al jaren onze vaste carrosseriebouwer. Ook de samenwerking met Harbers Trucks in Apeldoorn verliep op rolletjes. Dat de aflevering van zulke complexe voertuigen zo soepel verliep, zegt veel over de know-how en servicebereidheid van deze partijen.”

Our energy, your power
Bredenoord is een wereldwijd opererende producent en leverancier van mobiele energievoorzieningen. Onder het motto ‘Our energy, your power’ levert Bredenoord lichtmasten en aggregaten in tal van situaties waar mobiele energie nodig is, zoals bij grote sportevenementen, festivals en bouwplaatsen, langs snelwegen en in ziekenhuizen. Bredenoord streeft met een duurzame productlijn, Clear Concept, naar de verduurzaming van decentrale stroomoplossingen. Een geslaagde innovatie is de Mobile Solar Plant: dit mobiele systeem wekt energie op door middel van 90 uitvouwbare zonnepanelen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release