Trucks

Veelzijdige Volvo FE-reeks verder uitgebreid met krachtige 350 pk motor

De Volvo FE-reeks is uitgebreid met een 350 pk/1400 Nm dieselmotor en een nieuwe 9-tons vooras. Daarmee is een van de meest veelzijdige modellen van Volvo Trucks nog interessanter voor de veeleisende distributie, afvalverwerking en de bouwsector. De Volvo FE 350 is ontworpen voor een GCW van maximaal 44 ton.
Veelzijdige Volvo FE-reeks verder uitgebreid met krachtige 350 pk motor

“De Volvo FE is een flexibele en compacte truck voor efficiënte regionale distributie en voor gebruik in stedelijke gebieden met een hoge verkeerscongestie. De toepassingsmogelijkheden van de Volvo FE-reeks worden nu verder uitgebreid door de hogere prestaties en het grotere laadvermogen”, zegt Anders Edenholm, Segment Manager Distribution bij Volvo Trucks.

De Volvo FE 350 is ontworpen voor treingewichten (GCW) van maximaal 44 ton en is leverbaar als bakwagen en trekker. Voorbeelden van 3-assige toepassingen zijn kipper, bakwagen met autolaadkraan en huisvuilwagen. Juist in deze segmenten creëert meer vermogen de voorwaarden voor hogere productiviteit. De D8K 350 Euro 6-motor is leverbaar met iedere cabine-optie, inclusief de Low Entry cabine en kan worden gecombineerd met Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift.

De Volvo FE 350 is beschikbaar voor alle Euro 6-markten. De verkoop begint eind juni en de productie start in september. Aanvullend productnieuws met betrekking tot de Volvo FE-reeks komt in het najaar van 2017 beschikbaar.

Naast de introductie van de Volvo FE 350 breidt Volvo Trucks het leveringsprogramma van de Volvo FE 320 CNG uit met meer keuzemogelijkheden in cabinevarianten. De CNG- aangedreven truck is vanaf nu beschikbaar met een dagcabine, comfortcabine, slaapcabine of de FE-Low Entry Cab.

Feiten Volvo FE 350

  • Motor: D8K, 8-liter Euro 6-dieselmotor, 350 pk / 1400 Nm.
  • Versnellingsbak: Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.
  • PTO: tot 600 Nm.
  • Cabinevarianten: dagcabine, comfortcabine, slaapcabine, FE Low Entry Cab.
  • Bruto Combinatie Gewicht (GCW): tot 44 ton.
  • Asconfiguraties: 4x2, 6x2, 6x4. Ook verkrijgbaar als 4x2 trekker.
  • Voorassen: 7,1-9 ton.
  • Achterassen: 13-23 ton.