Trucks

CB gaat rijden met Safety truck Volvo

Minder verkeersongelukken en meer bewustwording voor veiliger weggedrag bij vrachtwagenchauffeurs en medeweggebruikers: dat is de reden dat Volvo Trucks Nederland een demovloot van 11 safety trucks heeft ontwikkeld. Logistiek dienstverlener CB gaat gebruikmaken van een van de safety trucks en breidt zo zijn wagenpark tijdelijk uit. Vrijdag leverde Van Dijk Culemborg de safety truck af bij CB in Culemborg.
 CB is temporarily expanding its fleet with a Volvo safety truck

De safety trucks van Volvo zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun ‘crash test' kleuren waardoor ze het thema veiligheid op een opvallende wijze uitstralen. 

Arjan de Jong, Manager Vervoer CB: 'Veiligheid is de belangrijkste drijfveer in het werk van onze chauffeurs. Samen werken we steeds aan bewustwording en vaardigheden en rusten we onze vrachtwagens uit met de nieuwste technieken zoals 360 graden-camera's en geavanceerde remsystemen. Toen Volvo met het initiatief van de safety trucks kwam wilde wij direct meedoen. Voor onze eigen mensen en medeweggebruikers is het gebruik van deze opvallende auto een onderstreping van veiligheidsbewustzijn.'

De safety truck van Volvo zet CB in voor het reguliere werk en daarnaast zullen CB-chauffeurs helpen bij educatie en demonstraties op scholen.

Over de Volvo safety truck
De Volvo FH safety trucks worden geleverd met een nieuw Safety Line pakket. Safety First Line vormt het actieve veiligheidspakket met airbag, Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control en noodremfunctie, Driver Alert Support en Lane Change Support. Safety First Pro Line bevat daarnaast ook het Visibility Pro pakket met onder meer een regensensor, een hoofdschakelaar die op afstand te bedienen is en Bi-Xenon koplampen met statische bochtverlichting. Dit alles komt bovenop de standaard Volvo-veiligheidsvoorzieningen zoals de veiligheidscabine die de zwaarste Zweedse crashtest onderging. 

Volvo FH safety demo

  • Volvo FH 460 of 500 pk
  • Standaard voorzien van airbag
  • Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control en noodremfunctie
  • Lane Change Support
  • Bi-Xenon koplampen met statische bochtverlichting
  • Orlaco Corner Eye

20 november 2017

Over CB
CB heeft 145 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt in de sectoren media, healthcare en fashion. http://www.cb.nl