Trucks

Janssen Group gaat voor de kracht van de Volvo FH16 8x4 met kruipversnellingen

Een 8x4-asconfiguratie, 750 pk motorvermogen, 240 ton GCW, Volvo I-Shift met kruipversnellingen en Volvo Dynamic Steering - het zijn enkele karakteristieke specificaties van de nieuwe Volvo FH16-trekker die Janssen Group uit Maastricht gaat inzetten voor zwaar transport. Met de verschuifbare koppelschotel en aslastindicators kunnen de aslasten van zowel trekker als dieplader bij elke rit optimaal worden uitgenut. Janssen Group kocht de zwaartransport trekker bij Volvo Trucks-dealer Nebim in Elsloo.
Een 8x4-asconfiguratie, 750 pk motorvermogen, 240 ton GCW, Volvo I-Shift met kruipversnellingen en Volvo Dynamic Steering

Janssen oriënteerde zich bij diverse truckmerken. "Wat ons opviel aan de Volvo FH16 is de doeltreffendheid van de kruipversnellingen", vertelt Christian Janssen, directeur en mede-eigenaar van Janssen Group. "De techniek daarachter is eenvoudig en stabiel. Door de goed uitgekiende overbrengingsverhouding draait de motor bovendien op een laag toerental, wat merkbaar is in het verbruik. Ook het hoge vermogen draagt daaraan bij, de truck houdt met 750 pk zelfs in heuvelachtig gebied in Duitsland en België de kruissnelheid gemakkelijk vast."

Technische mogelijkheden
Janssen Group zet de trekker-opleggercombinatie in voor zwaar transport tot 123 ton treingewicht. Christian Janssen is goed te spreken over de wijze waarop Nebim Groep het aankooptraject heeft begeleid. "De verkoopadviseur heeft ons, samen met de technische specialisten van Volvo Trucks, uitgebreid geïnformeerd over alle technische mogelijkheden, rekening houdend met de toegestane maximum aslasten en verdere regelgeving in Nederland en de ons omringende landen. Met die aanpak sprongen ze er echt uit." 

Flexibel
De transportdivisie van Janssen Group, actief in grond-, weg- en waterbouw, recycling en bouwstoffen, telt 25 trekkende eenheden, waaronder 4- en 5-assige kippers, kraanauto's, trekker-opleggers en verschillende diepladercombinaties. De Volvo FH16 8x4-trekker vormt een vaste combinatie met een, eveneens nieuw aanschafte, 2-bed-4 dieplader van Nooteboom. "Het transport van ons machinepark verzorgen we zelf. Dat maakt ons flexibel met aan- en afvoer van grondverzetmaterieel en stelt ons tevens in staat spoedklussen aan te nemen", aldus Christian Janssen. "Daarnaast voeren we ook zware transporten voor derden uit. We hebben uitgebreide vergunningen om deze transporten in Nederland, België en Duitsland uit te voeren." 

Over Janssen Group
Janssen Group telt 120 medewerkers, waaronder drie broers en een neef die als derde generatie aan het roer staan van het familiebedrijf. Met een modern machinepark van 110 eenheden opereert Janssen Group in onder meer natuur- en cultuurtechnische grondwerken en mijn- en wegenbouw in de Benelux en Duitsland. Ook sloop-, saneerwerkzaamheden en verhuur behoren tot de activiteiten, evenals afvalverwerking en de handel in secundaire bouwstoffen. Dochterbedrijf BPS Recycling en Bouwstoffen bouwt momenteel een nieuwe sorteerlijn voor bouw- en sloopafval. Janssen Group heeft aan het Julianakanaal in Maastricht de beschikking over een intermodale op- en overslaglocatie waar weg-, water- en spoortransport samenkomen.

10 oktober 2017