Trucks

Eerste Volvo FH Ocean Race Edition geleverd aan Oosting Metaal Recycling

Afgelopen weekend startte de legendarische Volvo Ocean Race in het Spaanse Alicante. Kort daarvoor werd de eerste Volvo FH Globetrotter in gelimiteerde Volvo Ocean Race 2017-2018 editie afgeleverd. De truck is voorzien van een haakarm die met Volvo’s Work Remote op afstand kan worden bediend en Volvo Dynamic Steering. De primeur gaat naar Oosting Metaal Recycling in Emmen, die de Volvo FH 540 6x2 bakwagen bestelde bij Nijwa Hengelo.
Volvo FH Globetrotter in gelimiteerde Volvo Ocean Race 2017-2018 editie afgeleverd aan Oosting Metaal Recycling

De Volvo FH in exclusieve Volvo Ocean Race-uitvoering valt op door zijn unieke styling, hoge afwerkingsniveau en rijke uitrustingspakketten. Zowel de buitenkant als binnenin de cabine verwijzen allerlei details naar de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. 

Hendrik Oosting, mede-eigenaar van Oosting Metaal Recycling: "Het is een prachtige truck die zeker opvalt onderweg, maar dit gaat uiteraard niet ten koste van de functionaliteit. De combinatie van voertuigspecificaties en opbouw maakt deze truck bijzonder geschikt voor containertransport." 

Work Remote
De Volvo FH 6x2 motorwagen is voorzien van een dubbellucht liftbare sleepas. Samen met de HIAB multilift 21-tons haakarm, opgebouwd bij Brinks Carrosserieën in Hengelo, biedt deze configuratie een sterke basis voor het optrekken en vervoeren van zware containers. Work Remote maakt het de chauffeur mogelijk om, staand naast de truck, het haakarmsysteem zeer gecontroleerd te bedienen, waarbij ook de aslasten kunnen worden uitgelezen. 

Tevens is de truck uitgevoerd met Volvo Dynamic Steering. Dit vereenvoudigt het manoeuvreren tijdens het laden en lossen aanzienlijk. Dynamische (meesturende) Bi-Xenon bochtverlichting en het Active Safety-pakket met onder andere Lane Change Support en Driver Alert Support verhogen de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers. 

Positief over Volvo Trucks
Oosting Metaal Recycling is sinds 1972 actief in de in- en verkoop van metaalafval. Het materiaal wordt ingekocht bij metaalverwerkende industrieën in Nederland en Duitsland, op het eigen bedrijfsterrein in Emmen gesorteerd en vervolgens doorverkocht. De Volvo FH Ocean Race Edition is de eerste Volvo-truck in het familiebedrijf. 

"Door gestage groei in onze metaalhandel zochten we een nieuwe truck in aanvulling op onze twee containerwagens", vertelt Hendrik Oosting. "De afgelopen jaren hoorden we opvallend veel positieve geluiden over Volvo Trucks, zowel van klanten als van collega's. Onze eerste gedachte ging daarom uit naar een truck van dit merk. Nijwa Hengelo kon snel leveren en heeft het hele aankooptraject tot in de puntjes begeleid. Het is een plezierige partij waarmee we vlot tot een akkoord kwamen." Voor het onderhoud van de nieuwe Volvo FH heeft Oosting Metaal Recycling een servicecontract afgesloten met Nijwa Groep.

Volvo Ocean Race 2017-2018
Volvo Trucks lanceerde in 2011 voor het eerst een Volvo Ocean Race Limited Edition. De driejaarlijkse zeilrace is de langste - en zwaarste - ter wereld en wordt elke drie jaar gehouden. Op 22 oktober 2017 startten zeven zeilboten in het Spaanse Alicante. In elf etappes zeilen ze naar Den Haag waar de finish in juni 2018 gepland is. De totale afstand is 46.000 zeemijlen.

24 oktober 2017

Op 22 oktober startte in het Spaanse Alicante de Volvo Ocean Race die in juni 2018 finisht in Den Haag. Volvo Trucks is mede-eigenaar van deze race en om dat te onderstrepen, verscheen onlangs het filmpje genaamd ‘The Surge'  https://youtu.be/q3sqDgdaTxA.