Trucks

BouWatch breidt uit met drie Volvo FM 330-trucks

BouWatch uit Assen heeft haar wagenpark uitgebreid met drie Volvo FM 330 bakwagens met autolaadkraan. Het bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verhuur van mobiele beveiligingscamera’s, neemt deze stap na jaren van expansieve groei. Veiligheid, cabinecomfort en de inzet van Volvo Trucks-dealer Nijwa in Groningen waren voor BouWatch belangrijke factoren in de keuze voor Volvo Trucks.
BouWatch uit Assen heeft haar wagenpark uitgebreid met drie Volvo FM 330 bakwagens met autolaadkraan

De aflevering bestaat uit twee Volvo FM 4x2 bakwagens en een Volvo FM 6x2 bakwagen. Alle drie zijn ze voorzien van HIAB X-HiDuo 22 tonmeter-kranen en laadbakken van Compaan Carrosseriebouw. De twee-assers worden ingezet voor het transport van Assen naar locaties in heel Nederland, de drie-asser gaat ook internationaal rijden. De configuratie van trucks en kranen is afgestemd op een zo breed mogelijke inzet. Op de 7,5 meter lange laadbakken passen tien beveiligingsunits; de zwaarste, zelfvoorzienende variant is voorzien van zonnepanelen, accu's en een generator en weegt 700 kilo. 

Proactief
Michiel Swank, mededirecteur: "BouWatch is hard gegroeid de afgelopen jaren, vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om ons wagenpark van vijf relatief kleine trucks uit te breiden met nieuwer en groter materieel. Van de verschillende merken had Volvo Trucks de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij we hebben ingezet op onder meer veiligheidsvoorzieningen en chauffeurscomfort. Daarbij is Nijwa Groep zeer proactief geweest in het hele traject en hadden we een goed gevoel over de samenwerking tussen de dealer, carrosseriebouwer en kraanproducent. Het was prettig schakelen." Voor de trucks is een onderhoudscontract afgesloten bij Nijwa Groningen.

Over BouWatch
BouWatch in Assen ontwikkelt en verhuurt camerasystemen voor de tijdelijke beveiliging van onder meer bouw-, bedrijfs- en opslagterreinen. Zodra de camera's beweging registreren, wordt de situatie vanuit de eigen meldkamer direct beoordeeld en zo nodig opgevolgd. BouWatch beveiligde sinds 2010 al meer dan 10.000 locaties.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release