Trucks

Eerste Volvo FH 460 voor JM Logistics

Met de aanschaf van een nieuwe Volvo FH 460 4x2-trekker combineert J. Middelkoop Logistics b.v. twee primeurs: de Volvo-truck doorbreekt het tweemerkenbeleid van de transporteur uit Nieuw Vennep en is tevens de eerste truck die de nieuwe bedrijfsnaam JM Logistics uitdraagt. Met brandstofefficiency en chauffeurscomfort als voornaamste criteria kwam JM Logistics uit bij de Volvo FH die vorig jaar de prestigieuze Fehrenkötter-test won.
van een nieuwe Volvo FH 460 4x2-trekker combineert J. Middelkoop Logistics

De Volvo FH 460 met 13-liter Euro 6-motor werd bij de Duitse praktijktest als beste getest op onder meer brandstofverbruik, rijprestaties en onderhoudskosten. Vincent van 't Schip, sinds vijf jaar directeur-eigenaar van JM Logistics: "De testresultaten hebben zeker onze interesse gewekt voor de Volvo FH. We hebben uiteraard gekeken naar het totaalplaatje, maar het verbruik en chauffeurscomfort zijn daarin doorslaggevend geweest. Ook de klik met de medewerkers van Volvo Group Truck Center in Aalsmeer speelt mee; ik heb er alle vertrouwen in dat ze onze verwachtingen gaan waarmaken." 

Dynafleet Fuel & Environment
De Volvo FH met Globetrotter XL-cabine is onder meer uitgerust met I-ParkCool, Volvo's geïntegreerde standairco. Ook is gekozen voor het nieuwe multimediapakket van Volvo Trucks. Hierin zijn telefonie, infotainment, transportinformatie en navigatie samengevoegd in één systeem, dat bediend kan worden via het touchscreen, spraak en schakelaars op het stuurwiel. JM Logistics gaat gebruikmaken van Volvo's ingebouwde transportinformatiesysteem Dynafleet Fuel & Environment om potentiële rijstijlbesparingen zichtbaar te maken. 

Speciaal transport door Europa
Niet alleen de truck zelf, ook de inzet is vrijwel gelijk aan de werkzaamheden die de prijswinnende Volvo FH uitvoerde tijdens de testperiode. De 460 pk-trekker zal met een vaste semi-dieplader gemiddeld 135.000 kilometer per jaar internationaal gaan rijden. Onder het motto ‘Your freight is our mission' vervoert JM Logistics speciaal transport in West-Europa. Het gaat dan met name om een grote diversiteit van landbouwmachines, overmaatse kisten en kranen. De tweede kernactiviteit van JM Logistics is groupagetransport binnen de Benelux. Een deel van deze reguliere transporten betreft onderdelen en bijproducten die worden (mee)geleverd bij de landbouwmachines. Het wagenpark beslaat 38 trekkende eenheden met een uiteenlopend karakter, van trekker-opleggers tot combi's en kraanauto's, alle uitgevoerd met rijplaten om zelfstandig te kunnen laden en lossen.

20 september 2017