Trucks

De Bruijn Veetransport kiest met twee nieuwe Volvo’s voor betrouwbaarheid

Voor elke vorm van transport geldt dat het vervoer betrouwbaar moet zijn, maar voor veetransport geldt dat misschien nog wel een beetje meer. Toen W. de Bruijn Veetransport twee nieuwe trucks nodig had, liet eigenaar Wim de Bruijn zijn chauffeurs zelf kiezen. Het werden een Volvo FH 6x2 en een Volvo FM 6x2.
W-de-Bruyn

Sinds de toevoeging van de nieuwe trucks bestaat het wagenpark van De Bruijn Veetransport uit vier Volvo-trucks. De chauffeurs rijden de trucks nu sinds respectievelijk december vorig jaar en afgelopen maand en ze zijn zeer tevreden over hun nieuwe auto's. Wim: "Mijn chauffeurs kunnen hun werk het beste doen als ze het beste materiaal tot hun beschikking hebben.

Zo kun je mee blijven gaan met de rest. Een nieuwe Volvo-truck vind ik de investering daarom ook elke keer weer dubbel en dwars waard." 

De Bruijn Veetransport vervoert met name koeien en kalveren door heel Nederland en soms deels door België en Duitsland. Niet alleen bijzonder vervoer, maar ook veel nachtwerk. Dat vereist goede vrachtwagens.

"In onze branche kom je met goed materiaal het verst. Voor de chauffeurs telt kwaliteit. Twee van mijn chauffeurs waren toe aan een nieuwe truck en toen heb ik hen zelf laten bepalen welke ze wilden. Ik vond het belangrijk dat het echt hun keuze was. Het is hun auto."

De ene chauffeur koos voor een FM, puur voor het gemak van het in- en uitstappen tijdens het laden en lossen. De keuze van de andere chauffeur viel op de FH, vanwege het uiterlijk van de truck. Verder is bij de FH de bak overgezet van de oude naar de nieuwe truck.

"Die is uit 2009 en was nog in prima staat", aldus Wim. De bak is opnieuw gespoten en op bepaalde vlakken aangepast. Zo is hij onder andere dichtgemaakt. De FM heeft een op maat gemaakte bak gekregen. Het is een speciale, waar twee lagen kalveren in kunnen.

De chauffeur kwam met het idee om ook deze helemaal dicht te maken. Wim: "Niet alleen maakt dat het vervoer minder weersgevoelig, het zorgt er ook voor dat andere weggebruikers de dieren niet zien. Daar wordt namelijk steeds meer om gevraagd in Nederland. De bak is daarom van een speciale dwars-ventilatietechniek voorzien die de luchtbehandeling op peil houdt."

Wim is al sinds het begin van zijn ondernemerschap fan van Volvo. "In 1992 kocht ik mijn eerste truck. Het was eigenlijk helemaal niet wat ik wilde, maar wel de goedkoopste optie. Mijn vader had al vaker gezegd: "Als je liever een Volvo wilt, koop dan een Volvo".

Toen ik uiteindelijk met Peter Huisman in contact kwam, was het gauw geregeld. Voor mijn veetransport heb ik nooit iets anders dan Volvo meer gereden. Als iets bevalt, is het goed. En mijn relatie met Van Dijk is ook veel waard. Het is er heel laagdrempelig en ze weten wat ik wil. De garage en de mensen erachter zijn belangrijk."

Over De Bruijn Veetransport
De Bruijn Veetransport is een veetransportbedrijf gevestigd in Papekop. Dagelijks worden met name koeien en kalveren van de mesterij naar de slachterij vervoerd. De Bruijn Veetransport is actief in Nederland, België en Duitsland