Trucks

×

Finale VISTA competitie voor bedrijfsautotechnici

Afgelopen week vond de finale plaats van VISTA (Volvo International Service Training Awards) in Curitiba, Brazilië. Het Nederlandse team Veni Vidi Vista van VGTC Alpen aan de Rijn streed mee in de finale en behaalde de twaalfde plek van in totaal veertig teams. In totaal namen 19.700 Volvo Trucks en Volvo Bus-monteurs deel. Winnaar werd team VIIES RATAS uit Estonia.
et Nederlandse team Veni Vidi Vista

VISTA is de grootste wereldwijde competitie voor After Market personeel. In Nederland deden dit jaar ruim 500 deelnemers mee, verdeeld over 128 teams. Wereldwijd waren dat er 19.700. De VISTA 2017-2018 editie was daarmee de grootste ooit. 

Het doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van Volvo-werknemers. Daarnaast neemt het verbeteren van de After Market dienstverlening bij Volvo Trucks een belangrijke plaats in. "Met VISTA willen we laten zien hoezeer wij het werk van monteurs wereldwijd waarderen. Daarnaast is het een manier om te investeren in eersteklas service - een investering die door onze klanten bijzonder op prijs gesteld wordt", verklaart Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De VISTA-competitie bestaat uit praktijkopdrachten en theorie. Deelnemers moeten een aantal werkstations afwikkelen, met uiteenlopende opdrachten, waaronder diagnosticeren of specifieke problemen oplossen. De teams worden beoordeeld op samenwerking, het oplossen van problemen en werken via de Volvo-richtlijnen met als doel de kwaliteit van de service te optimaliseren.

Nederlandse teams

Het eerste deel van de VISTA-competitie begon met drie theoretische ronden en vond plaats in september, november en februari. De beste teams plaatsten zich voor de halve-finale, die gehouden werd in april. Veni Vidi Vista, het team van Volvo Group Truck Center (VGTC) uit Alphen aan de Rijn mocht namens Nederland deelnemen aan de finale. Het team eindigde uiteindelijk als twaalfde van in totaal veertig teams. 

Feiten over VISTA

VISTA is de grootste competitie wereldwijd op het gebied van After Market personeel. Wat begon in 1957 als een wedstrijd voor Volvo-bedrijfsautotechnici in Zweden is uitgegroeid tot een internationaal evenement. Iedereen die werkzaam is op de After Market afdeling van Volvo Trucks of Volvo Bus kan deelnemen aan VISTA.

2 juli 2018

Fotobijschrift vlnr: Wouter van der Hulst (Voorman), Richard Quist (Business Support), Mark Oosterman (Bedrijfsautotechnicus) en Kees Linssen (Werkplaatschef)

Directe link naar afbeeldingen in hoge resolutie

Link to VISTA web site