Trucks

Drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers voor Cito Transport

Cito Transport uit Nederhorst den Berg heeft drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers aan de vloot toegevoegd. De trucks, die worden ingezet voor diverse taken, zijn geleverd door Volvo Group Truck Center in Almere.
Nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers

Cito Transport is gespecialiseerd in kippertransport van losgestorte grondstoffen. Dat omvat afvoer van vervuilde grond of puin en de aanvoer van zand en grind. Ook levert het bedrijf klei, tuinaarde, gebroken puin en grind aan particulieren en bedrijven.

Cito Transport beschikt over verschillende soorten kippers met overdrukcabines. Die zijn vooral geschikt voor het vervoer van droge bouwstoffen, maar ook om asfalt, slib en verontreinigde grond veilig en geïsoleerd te vervoeren.

Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
Cito Transport kwam in samenspraak met Volvo Group Truck Center Almere tot de keuze om het wagenpark uit te breiden met drie Volvo FMX10x4 kippers. "Bij de keuze voor dit type truck speelt mee dat de 10x4 in vergelijking met de 10x8, die wij ook in de vloot hebben, efficiënter is voor de langere ritten", geeft Janneke Siewertsen van Cito Transport aan.

Naast een besparing op brandstof- en onderhoudskosten biedt de 10x4 asconfiguratie het voordeel van een lager eigen gewicht en dus een hoger laadvermogen. Het maximaal GVW bedraagt 47 ton; technisch is het 53 ton. 

De kippers zijn voorzien van een innerliner chassis, Volvo Dynamic Steering, Work Remote (de draadloze afstandsbediening waarmee onder andere het laden en lossen wordt vereenvoudigd) en Volvo I-Shift met kruipversnellingen voor- en achteruit.

"De kruipversnelling geeft veel trekkracht in zwaar terrein en maakt het, in combinatie met gestuurde naloopas, mogelijk om op lage snelheden zeer precies te kunnen manoeuvreren", verklaart Janneke Siewertsen. Tot slot zijn de kippers af fabriek uitgerust met het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS).

Volvo Dynamic Steering
Twee van de drie nieuwe aanwinsten hebben de vertrouwde rood-gele kleuren van Cito Transport. De derde truck is gespoten in de kleuren van grondverzetbedrijf Van Werven uit Oldebroek en Ouderkerk aan de Amstel, met wie Cito Transport samenwerkt.

Waar oprichter Andries Siewertsen in de beginjaren reed met omgebouwd legermateriaal dat na de oorlog was achtergelaten, beschikt Cito Transport anno 2018 over een modern wagenpark dat bestaat uit 36 trucks. Het aandeel Volvo's wordt steeds groter. Het bedrijf heeft er nu twaalf in de vloot. "Het zijn mooie, stoere en betrouwbare trucks die veel rijcomfort bieden", zegt Janneke Siewertsen. "En Volvo biedt veel innovaties, zoals Volvo Dynamic Steering waarbij de chauffeur makkelijk kan manoeuvreren. Chauffeurs zijn er fan van." 

Janneke Siewertsen is eveneens tevreden over de deskundige begeleiding door Volvo Group Truck Center. "Ze zijn flexibel en luisteren goed naar wat we nodig hebben. Ze staan altijd voor ons klaar.'' 

Familiebedrijf
Cito Transport bestaat sinds 1950. Zoons Jan en Ron Siewertsen namen het bedrijf in 1987 over van hun vader Andries. De derde generatie is inmiddels ook al jaren actief in het familiebedrijf. Janneke Siewertsen, dochter van Jan, neemt het bedrijf op termijn over. Momenteel telt Cito Transport ruim veertig medewerkers.