Trucks

Vier Volvo FM autotransporters completeren wagenpark ATS Transport & Logistiek

Vier nieuwe Volvo FM autotransporters markeren het tienjarig bestaan van ATS Transport & Logistiek in Staphorst. Het wagenpark van het autotransportbedrijf bestaat nu geheel uit Volvo-trucks. Het lage chassis, de prijs-kwaliteitverhouding en het goede contact met de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep zijn daarvoor de voornaamste redenen.
Vier Volvo FM autotransporters completeren wagenpark ATS Transport & Logistiek

Met de aanschaf van de vier Volvo FM autotransporters - twee vervanging en twee uitbreiding - komt het totaal aantal Volvo-trucks bij ATS op acht. Directeur-eigenaar Harm Bloemert: “Ik begon mijn bedrijf in 2008 met een Volvo FM en ben aan het merk verknocht geraakt. De Volvo FM heeft in deze categorie het laagst mogelijke chassis en dus het grootste laadvolume, zeker in combinatie met de lage cabine. Zowel in aanschaf als in verbruik valt Volvo heel gunstig uit. En ook het contact met Nijwa Groep is erg goed. Het meeste onderhoud doe ik zelf. Nijwa levert me onderdelen en staat voor me klaar als het nodig is.”

De laatst afgeleverde serie bestond uit vier Volvo’s FM 4x2 bakwagens. Het betreft een D11 (11 liter) 370 pk zeslader voor binnenlandse ritten en drie D13 420 pk negenladers, speciaal voor internationaal transport. In alle gevallen kunnen er vijf auto's op de bakwagen, de overige gaan mee op de aanhangers waar de trekkende eenheden een vaste combinatie mee vormen.

Aslastindicator
De Volvo’s FM zijn uitgerust met luchtvering waarmee het chassis in hoogte verstelbaar is. Daarnaast is er voorzien in een aslastindicator voor zowel bakwagen als aanhanger. Voor extra veiligheid onderweg zorgt het Visibility Pro-pakket, met onder meer Bi-Xenon koplampen, regensensoren en statische bochtverlichting.

Luxe slaapcabines
Onder regie van Nijwa Groep zijn verschillende partijen betrokken geweest bij de opbouw en inrichting van de Volvo’s FM. Tijhof Autotransportsystemen, Groenewold Carrosseriefabriek en het Oostenrijkse Kässbohrer tekenden voor de autotransportersystemen en aanhangers, ESTEPE schuinde de cabinedaken van de drie 420 pk modellen af en de interieurs zijn gestoffeerd door Special Interior. De chauffeurs mochten hun nieuwe truck naar eigen smaak laten inrichten. Dat heeft geresulteerd in luxe slaapcabines met lederen bekleding en gecapitonneerde dakhemels in vier verschillende kleurstellingen. Elk voertuig is bovendien voorzien van comfortabele extra’s zoals standkoeling, koelkast en magnetron.

Gestage groei
ATS Transport & Logistiek vervoert onder meer nieuwe en gebruikte auto’s voor groothandels, dealerbedrijven en particulieren. Hoewel de meeste opdrachten zich nog richten op transport binnen Nederland, komen de autotransporters van ATS Transport & Logistiek steeds vaker over de grens: Duitsland, België, Frankrijk en op verzoek ook verder Europa in. “Ik ben begonnen als Auto Transport Staphorst, dat verklaart ook de afkorting ATS”, vertelt Harm Bloemert. “Later is dat omgedoopt tot ATS Transport & Logistiek, omdat wij ook op- en overslag aan ons dienstenpakket hebben toegevoegd. Drie jaar heb ik alleen gereden, sindsdien groeit het bedrijf met gemiddeld een vrachtwagen per jaar. Onze kracht zit in onze service: korte lijnen en snel leveren.”