Trucks

Volvo FH walkingfloor-combinatie voor Sinke Transport

Sinke Transport heeft een Volvo FH 500 6x2-bakwagen in gebruik genomen. De truck wordt ingezet als walkingfloor-combinatie voor transport van houtsnippers. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.
Volvo FH walkingfloor-combinatie voor Sinke Transport

Sinke Transport uit Kruiningen is onderdeel van Sinkegroep, dat onder meer actief is in sloop, grond-, weg- en waterbouw en recycling. “Sinke Recycling, een ander bedrijfsonderdeel, is gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren en bewerken van bedrijfsafvalstromen, zoals hout”, vertelt Wilco Sinke, mede-eigenaar van Sinkegroep. “Dat levert onder meer houtsnippers op als product. Die worden door de spaanplaatindustrie gebruikt als grondstof voor het produceren van nieuwe spaanplaten. Onze nieuwe Volvo FH walkingfloor-combinatie zetten we in voor transport van houtsnippers naar bedrijven in België.”

Focus op volume
Bij de oriëntatie lag de focus op volume en een zo laag mogelijk eigen gewicht, vertelt Wilco Sinke. “De technische mogelijkheden zijn helemaal uitgenut om een laadvermogen van 120 kuub te realiseren. We doen dit werk ook met een aantal opleggers, die een maximaal laadvermogen van 92 kuub hebben. Met de nieuwe combinatie kunnen we dus meer vervoeren met minder transportbewegingen.”

Volvo Dynamic Steering
De Volvo FH 500 6x2-bakwagen werd geleverd door Bluekens Truck en Bus, waarna Kraker Trailers de opbouw van de combinatie voor zijn rekening nam. Bij de configuratie speelden rij- en werkcomfort voor de bestuurder een belangrijke rol. Om die reden is de truck onder meer voorzien van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering, Volvo I-Shift-versnellingsbak enGlobetrotter-cabine.

Voor optimale aerodynamica is de truck uitgerust met een dakspoiler, zijfenders en chassisskirts. Bovendien heeft de truck aluminium velgen. Sinke: “Dat laatste doen we uit oogpunt van gewichtsbesparing en omdat de chauffeur die met deze truck rijdt dat mooi vindt. Chauffeurs mogen bij ons namelijk ook meedenken over nieuwe trucks. Zij werken er immers dagelijks mee en een tevreden chauffeur is over het algemeen ook een productievere chauffeur.”

Het spuitwerk van de cabine is onder meer gedaan door de spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Goes, in samenwerking met Warrior Airbrush Art. Naast het wapen en de spreuk van Zeeland, zijn op de cabine ook de kerktoren en de molen van Kruiningen gespoten.

Volvo-minded
Het wagenpark van Sinkegroep bestaat nu uit 38 trucks, waarvan 33 Volvo-trucks. “We zijn echt Volvo-minded”, zegt Sinke. “We kiezen voor Volvo omdat het kwalitatief goede trucks zijn en vanwege de uitstraling. Eenheid in het wagenpark draagt naar onze mening ook bij aan de uitstraling van ons bedrijf. Daarnaast speelt de goede samenwerking met Bluekens Truck en Bus een belangrijke rol. We werken al jaren samen, wat ook wel blijkt uit het feit dat dit de 35e nieuwe Volvo-truck is die Bluekens Truck en Bus sinds 2001 aan ons heeft geleverd. We weten wat we aan elkaar hebben. Het onderhoud laten we steevast doen bij Bluekens Truck en Bus in Goes. Voor deze truck hebben we, net als voor onze andere Volvo-trucks, een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten.”