Trucks

Twee Volvo FH460 combi’s voor Land Transport Harkema

Land Transport uit het Friese Harkema heeft twee nieuwe combinaties in gebruik genomen. Het gaat om twee Volvo FH460 motorwagens met 53 Ton/meter Palfinger autolaadkranen en nieuwe RAF aanhangwagens. De nieuwe combinaties worden met name ingezet voor het transport van bouw-gerelateerde goederen.
Twee Volvo FH460 combi’s voor Land Transport Harkema

De vloot van Land Transport Harkema telt inmiddels veertig trekkende eenheden waarvan het merendeel van Volvo. Land Transport is actief in verschillende disciplines waaronder geconditioneerd transport, semi-dieplader transport, het vervoer in schuifzeilopleggers met of zonder kooiaap en het vervoer van bouwgerelateerde goederen met auto’s met autolaadkraan. De jongste investering in twee nieuwe combinaties past binnen die laatste categorie. Land Transport rijdt met name kozijnen en prefab- bouwelementen, maar ook containerunits, steigermateriaal en betonwaren zoals putten. Daarvoor zijn multifunctionele combinaties nodig en daarvoor is samengewerkt met Volvo Trucks-dealer Nijwa en Rondaan Carrosserie.

Oldskool look
De Volvo FH460 bakwagens zijn voorzien van de standaard slaapcabine uitvoering van de FH. De gewenste ‘Oldskool’ look wordt benadrukt door de Deense lichtbak in combinatie met het dakrek met zwaailampen. Zeker de opvallende huisstijl van Land Transport zorgt er voor dat het opvallende combinaties zijn. Eigenaar Hennie Dijkstra van Land Transport: “Ik hecht waarde aan een fraaie, gedegen uitstraling en deze uitvoering ziet er goed uit. De chauffeurs in dit werk zijn gemiddeld twee tot drie nachten van huis. De trucks zijn voorzien van airco, een koelkast en een extra kastenwand. Verder zijn alle Volvo-veiligheidsopties aanwezig met onder meer Lane Change Support, ACC, Lane Keeping Support en Volvo Dynamic Steering. Chauffeurs die daar één keer mee gereden hebben, willen nooit weer terug.” Dijkstra koos voor Volvo vanwege de uitstekende ervaringen met dit merk en de relatie met Volvo Trucks-dealer Nijwa.

Kraan achterop
De zware Palfinger autolaadkranen werden opgebouwd bij Rondaan Carrosserie en Wagenbouw in Berlikum. Ook de carrosserie van de motorwagen en de aanhangwagens werden gebouwd door dit bedrijf. Daarbij is veel aandacht besteed aan details zoals de uitgekiende positie van de extra rongen, opbergkisten onder de laadbak en de plaatsing van twistlocks. De autolaadkranen zijn van het type PK53002 met een capaciteit van 53 ton/meter. De plaatsing van de kranen achterop de motorwagens voldoet in de praktijk het beste volgens de chauffeurs die er mee werken bij Land Transport. Door die positie kan zowel de motorwagen als de aanhangwagen geladen of gelost worden zonder af te koppelen. Dat werkt snel en veilig. Dankzij de meesturende 10-tons naloopas (technisch) van Volvo blijft de combinatie rondom keurig binnen de toegestane aslasten. De Volvo FH trucks zijn voorzien van 9-tons voorassen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.