Trucks

Volvo Trucks introduceert chauffeursvriendelijke Truck Start App

Volvo Trucks introduceert nu Truck Start App: een interactieve en chauffeursvriendelijke app ter verrijking van de voertuigaflevering. De toepassing ondersteunt chauffeurs om het maximale uit hun truck te halen op een leuke en interactieve manier. Door de aflevering van een truck op deze manier te benaderen, wil Volvo Trucks voorkomen dat er slechts één moment is waarop de functies van de truck worden toegelicht. Ervaring leert dat dat te beperkt is om alle functies en systemen van de truck optimaal te leren gebruiken.
Volvo Trucks introduceert chauffeursvriendelijke Truck Start App

De Truck Start App laat gebruikers door middel van een mobiel spel ervaring opdoen met hun Volvo-truck zowel voor, tijdens als na aflevering. Micro-learnings, VR-ervaring, leaderboards en een rijke interactieve inhoud spreken de taal van de chauffeur en spelen in op hun manier van leren.

“De aflevering van een nieuwe truck kan niet altijd die tijd krijgen die het verdient. Onze producten en de vele functies in een Volvo-truck introduceren wij graag professioneel zodat zij ten volle worden ingezet en benut. Verkeerd of onvoldoende gebruik van de functies levert uiteindelijk een ‘under performance’ op en leidt mogelijk zelfs tot ontevredenheid. Om dit voor te zijn en de chauffeur waar mogelijk te ondersteunen, introduceren wij nu de Truck Start App”, legt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland uit.

Door middel van de app leren gebruikers alles over de truck en de verschillende innovaties. Tips komen naar voren in de diverse journeys en challenges. Ook is er een koppeling gemaakt met het chauffeurshandboek. Door pedagogische inzichten te combineren met fleetmanagementgegevens kan Volvo de opvolging meer richten op een goede, veilige en comfortabele rijstijl.

Award winnend

De Truck Start App is ook bij learning technology-experts niet onopgemerkt gebleven. De toepassing won onlangs de derde prijs bij de Learning Technology Awards in Londen in de categorie ‘Best Learning Technology Project’. Een prestigieuze prijs voor technologische leeroplossingen.

De Truck Start App werd door Volvo Trucks Nederland in samenwerking met RMMBR uit Amsterdam ontwikkeld. RMMBR ontwikkelt slimme en duurzame online leeroplossingen. De app is nu beschikbaar in Nederland en wordt in dit jaar ook in verschillende andere Europese landen uitgebracht.

Inloggegevens

Voor het gebruik van de app zijn inloggegevens vereist. U kunt deze inloggegevens gratis bij uw dealer opvragen middels dit formulier.

Download de Truck Start App daarna gratis in de App Store en Google Play