Trucks

Nebim wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Limburg in de sector Mobiliteit

Nebim B.V. is op 1 juli 2019 door SBB uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector Mobiliteit. Nebim is blij verrast met de prijs en erkenning.
Nebim wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Limburg in de sector Mobiliteit

Nebim is officieel Volvo Trucks-dealer in Nederland / België en officieel dealer van Renault Trucks en lichte bedrijfswagens in Nederland. Nebim biedt klanten totale truck- en trailerservice, zowel in producten als dienstverlening.

Sinds 1996 leidt Nebim mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Voor de begeleiding van de BBL studenten zijn er bij Nebim eigen erkende technisch trainers actief (Jeroen Steeghs, NL / Jochem Pannecoucke, BE). Nebim is dan ook al enige jaren actief deelnemer binnen de Truck Academy en heeft daar een voortrekkers en voorbeeldfunctie. Dit is een samenwerkingsverband tussen MBO Automotive Center, Summa College, BOVAG en truckdealers.

Maandag 18 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.