Trucks

Bijzondere Volvo FM-jubileumtruck voor Hollander Barendrecht

Logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht heeft onlangs een bijzondere Volvo FM-jubileumtruck in gebruik genomen. De truck is ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van Hollander Barendrecht gespoten in speciale kleurstelling en voorzien van een speciaal logo. De jubileumtruck is onderdeel van een serie van dertien Volvo FM 420 4x2-trekkers die stapsgewijs worden geleverd. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Alblasserdam.
Bijzondere Volvo FM-jubileumtruck voor Hollander Barendrecht

Hollander Barendrecht is logistiek dienstverlener voor verse en gekoelde producten. In het distributiecentrum in Barendrecht worden dagelijks producten van verschillende leveranciers verwerkt, gecontroleerd en vervolgens gedistribueerd naar PLUS-supermarkten. “Wij bevoorraden alle PLUS-winkels in Nederland en daarbij is tijdnauwkeurig werken essentieel”, vertelt Stein van Est, CEO van Hollander Barendrecht. “Bij iedere PLUS-winkel komen we iedere dag op een vast tijdstip, en bij sommige locaties twee keer per dag. Dagelijks hebben wij ongeveer 340 leveringen aan PLUS-winkels. Daarnaast doen we transport voor derden en brengen we ook producten van leveranciers naar ons distributiecentrum in Barendrecht.”

Verrassing voor medewerkers
Voor het distributiewerk worden onder meer dertien nieuwe Volvo FM 420 4x2-trekkers met Globetrotter-cabine ingezet, deels uitbreiding en deels vervanging van de vloot. Eén daarvan is gespoten in speciale kleurstelling, in de traditionele kleuren van Hollander, en voorzien van een logo. “Dat was een verrassing voor alle collega’s omdat we dit jaar ons negentigjarig bestaan vieren”, zegt Van Est.

Veilig en zuinig rijden
Hollander Barendrecht heeft louter Volvo-trucks in het wagenpark. “Wij kiezen voor de Volvo FM omdat het een compacte truck is waar chauffeurs eenvoudig in- en uit kunnen stappen”, vertelt Van Est. “Bovendien heeft de chauffeur goed zicht naar voren en opzij en is deze truck qua pk’s sterk genoeg voor het werk dat wij er mee doen. Daarnaast zijn veilig en zuinig rijden voor ons erg belangrijk. Onze chauffeurs zitten dag en nacht op de weg en wij hebben de verantwoordelijkheid om hen zo veilig mogelijk de weg op te laten gaan. Met veiligheidsfuncties zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support is dat bij Volvo Trucks in goede handen.”

Dynafleet Fuel & Environment

Hollander Barendrecht spant zich ook in om de CO2-uitstoot te laten dalen. “We willen onze trucks zo duurzaam mogelijk laten rijden”, zegt Van Est. “In 2011 zijn wij begonnen met een plan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Tot en met 2018 hebben wij een CO2-reductie van 52 procent gerealiseerd, mede dankzij de inzet van trucks met Euro 6-motoren, efficiëntere routebepaling, verhoging van de beladingsgraad, zuinig brandstofverbruik en zuinige rijstijl.” De nieuwe trucks zijn onder meer uitgerust met het Airflow-pakket. “Door de dakspoiler, de zijfenders en de chassisskirts wordt de wind beter afgevoerd langs de cabine en trailer, zodat we zuiniger rijden”, zegt Van Est. Dynafleet Fuel & Environment, wat inzicht geeft in prestaties van trucks en verbruikscijfers, en de chauffeurstraining Zuinig Rijden moeten bijdragen aan verdere reductie.

Service
Hollander Barendrecht heeft nu 38 Volvo-trucks. Van Est: “Wij kiezen specifiek voor Volvo vanwege de kwaliteit van de trucks, de prettige samenwerking met Volvo Group Truck Center en de goede service. Wij hebben voor alle trucks een onderhoudscontract en Volvo Action Service, waarmee we onderweg met een druk op de knop hulp kunnen inschakelen. We zijn 24/7 onderweg in heel Nederland en het is voor ons vooral belangrijk dat we ’s nachts en in het weekend bij pech of schade kunnen terugvallen op service. Volvo biedt die dag en nacht en door heel Nederland.”

14 mei 2019