Trucks

Al vijf jaar marktleider door maatwerk

Volvo Trucks Nederland timmert hard aan de weg in het bouwsegment. De fabrikant is al vijf jaar marktleider. Naast tal van innovaties voor het zwaardere en off-road segment liggen vooral de maatwerkoplossingen die geboden kunnen worden hieraan ten grondslag.
Al vijf jaar marktleider door maatwerk

“Wij zijn marktleider door maatwerk”, begint Imre Lörinc, Manager Constructie Sales bij Volvo Trucks Nederland zijn verhaal. ”Al onze modellen kunnen worden gespecificeerd volgens de vereisten van de klant. Deze maatwerkoplossingen zorgen voor maximale productiviteit, veiligheid en efficiëntie, ongeacht de taak die ze moeten uitvoeren.”

Als een van de grootste truckfabrikanten ter wereld wil Volvo Trucks zich inzetten om flexibele oplossingen voor de markt te leveren. Een maatwerk Volvo-truck is uitgerust met door de klant gewenste aanpassingen die geen onderdeel zijn van het standaardaanbod van Volvo Trucks. Bovendien zorgt het proces voor een kortere doorlooptijd en snellere levering van het voertuig. Al tijdens de offertefase kunnen carrosseriebouwers gebruik maken van de chassistekeningen en het voertuig samenstellen dat de klant voor ogen heeft.

“Als onderdeel van ons bedrijfsmodel analyseren we elke aanvraag en proberen we die aan te passen aan de eisen van onze klanten. De kracht zit hem in het samenspel tussen de klant, opbouwer en leverancier. We werken nauw samen met alle gerenommeerde opbouwers, onze fabriek en een aantal geselecteerde leveranciers voor chassisaanpassingen. Het doel is om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen met focus op veiligheid en productiviteit”, vervolgt Imre Lörinc.

Zo kan er maatwerk worden geleverd door de optimale verhouding te zoeken tussen de hijscapaciteit van een kraan, de gewenste lengte van zowel de kraan als het chassis en het GVW. Ook kan gedacht worden aan maatwerk op het gebied van laadvermogen, gewichtsverdeling, multifunctionele inzetbaarheid en chassispakketten.

“Ons doel is altijd om klanten de oplossing te bieden die ze nodig hebben. Dit maakt ons al vijf jaar lang marktleider,” besluit Imre Lörinc.

In een onlangs verschenen video vertellen Cito Transport, Hyva en Volvo Group Truck Center over de totstandkoming van een maatwerkoplossing:

Bent u ook op zoek naar een oplossing op maat?

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.