Trucks

Maatwerk en innovaties maken marktleiders

BOUWTRANSPORT

In het bouwtransport heeft u te maken met het laden en lossen van materialen en apparatuur onder veeleisende omstandigheden. I.v.m. de zware inzet bent u op zoek naar een kwalitatief hoogstaande truck met een sterk chassis, offroad-capaciteiten, stabiliteit, sterke luchtvering (zoals offroad-luchtvering), en maatwerk zoals een 5-asser en 10-tonsassen af fabriek. Dit maatwerk en onze innovaties zorgen ervoor dat we samen met onze klanten al 5 jaar leidend zijn in de bouw

Uw business staat bij ons voorop. Of u nu actief bent in het bouwmaterialenvervoer of op zoek bent naar een kipper, betonmixer of autolaadkraan: we adviseren u graag in een persoonlijk gesprek over de juiste truck en configuratie voor uw transportbehoeften.

Deze modellen zijn geschikt voor bouwtransport

Ervaringen van klanten

Met de actieradius van de Volvo FMX Electric kunnen we een groot deel van het leveringsgebied bedienen. Dit maakt de inzet gelijk aan die van een truck op diesel. Dat was echt een voorwaarde voor ons. De inzet moet gelijk zijn wat betreft mogelijkheden met minimale aanpassingen aan de dagelijkse operatie, zowel op de fabriek als ook voor de vervoerder.
Het zijn mooie, stoere en betrouwbare trucks die veel rijcomfort bieden. En Volvo biedt veel innovaties, zoals Volvo Dynamic Steering waarbij de chauffeur makkelijk kan manoeuvreren. Chauffeurs zijn er fan van.
Een van onze eisen was dat de truck goed moet zijn in het terrein. Dat is bij deze Volvo FMX gegarandeerd dankzij Automatic Traction Control, dat automatisch de voorwielaandrijving inschakelt als dat nodig is, de drie hydraulisch geveerde achterassen en de extra lage kruipversnellingen voor- en achteruit. Bijkomend voordeel van de I-Shift met kruipversnellingen is dat de truck minder toeren maakt op kruissnelheid waardoor we brandstof besparen.

Belangrijke features van Volvo Trucks voor uw bouwtransport

Ontdek de oplossingen die zijn gemaakt om u het leven gemakkelijker te maken en uw bedrijf beter te laten presteren.

Het robuuste front
Ontworpen voor 's werelds zwaarste terrein.

I-Shift met kruipversnellingen
Uitstekend startvermogen (zelfs bij volledige lading) en volledige controle bij de laagste snelheden.

Vermogen voor elke behoefte.
Met een Volvo heeft u het gewenste vermogen binnen handbereik. Aandrijflijnen voor Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE of Volvo FL.

Controle over uw tractie
Voorkom vastzitten met het eenvoudige tractieregelingspaneel. Draai de knop naar rechts om sperdifferentiëlen, aangedreven vooras en andere tractiehulpmiddelen in te schakelen.

Volvo Dynamic Steering zoals u het wilt 
Perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, met minder belasting voor uw schouders.

External Steering
Bestuur uw truck buiten de cabine.

Liftbare tandemas
Bij uitstek geschikt wanneer u op de heenweg zwaar beladen bent en leeg op de terugweg.

Meer lading onderweg
Ons chassis is voorzien van diverse componenten en ophangingen die u kunt afstemmen op verschillende behoeften. Onze luchtvering levert een combinatie van veel laadvermogen, perfecte manoeuvreerbaarheid en chauffeurscomfort. De luchtgeveerde voorassen kunnen elk tot 10 ton aan. U kunt uw productiviteit verhogen, de werkomgeving verbeteren en componenten op uw truck ontzien door minder trillingen.

38 tons-bogie 
Een duurzame oplossing die uw laadvermogen opkrikt. Onze bogie voor zwaar werk kan met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aan.

Efficiënt manoeuvreren op snelheid met Change Direction
Met de functie Change Direction kan de truck van richting veranderen zonder dat het rempedaal wordt gebruikt. Door achteruit te kiezen en vervolgens te accelereren, stopt de truck automatisch en verandert van richting. Hiermee kan direct worden geschakeld. Change Direction werkt zelfs bij volgas: het gaspedaal kan worden gebruikt om te bepalen hoe snel er wordt gestopt. De functie is met name geschikt voor inzet waarbij het makkelijker en sneller is om veel voorkomende manoeuvres heen en weer met relatief hoge snelheid uit te kunnen voeren.

Comfortabele cabines
Al onze cabines leveren veel comfort met lage geluidsniveaus en meer dan genoeg ruimte. Altijd voor uw veiligheid. Cabine-interieur voor Volvo FMXVolvo FHVolvo FMVolvo FE of Volvo FL.

Het zicht
Uitstekend zicht door royale ruitoppervlakken en spiegels met een doordacht ontwerp. Voeg maximaal acht camera's toe om nog meer te zien.

Flexibel chassisconcept
Het chassisconcept van Volvo Trucks betekent dat u frames en asinstallaties precies kunt krijgen zoals u wilt, rechtstreeks vanuit de fabriek. Uw dealer helpt u bij het specificeren van uw truck.

Eenvoudige opbouw
Wij maken het carrosseriebouwers gemakkelijk uw truck aan te passen aan uw werkzaamheden. Volvo Bodybuilder Instructions biedt duidelijke richtlijnen.

Bescherm uw beschikbaarheid met een Volvo Gold Contract
De beste manier om uw beschikbaarheid te waarborgen is met een Volvo Gold Contract, dat al het preventieve onderhoud en reparaties aan de truck omvat tegen een vast maandbedrag. Uw truck communiceert ook op afstand met de werkplaats om uw bezoekjes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Persoonlijk advies nodig?

We komen graag met u vrijblijvend in contact om de mogelijkheden te bespreken. In een persoonlijke afspraak geven we u graag meer informatie en een advies of offerte op maat. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m. contact met u op.