Trucks

Eigenrijder Roelof Woltman kiest voor brandstofefficiency met Volvo FH met I-Save

Eigenrijder Roelof Woltman uit Emmen heeft onlangs als eerste in Noord-Nederland een Volvo FH I-Save met Turbo Compound-technologie in gebruik genomen. Bij de keuze voor deze truck was het terugdringen van het brandstofverbruik doorslaggevend. Woltman ziet dat in de praktijk bevestigd door beduidend lagere verbruikscijfers. De Volvo FH 500 4x2-trekker is geleverd door de Veenoordse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.
Eigenrijder Roelof Woltman kiest voor brandstofefficiency met Volvo FH met I-Save

Woltman zet zijn Volvo FH met I-Save in voor bulktransport. De truck is voorzien van de D13TC-motor met Turbo Compound-technologie. De nieuwe motor kan gecombineerd met verbeterde brandstofbesparende functies tot 7% lager brandstofverbruik leiden ten opzichte van dezelfde soort motoren zonder Volvo I-Save. Roelof Woltman wilde om die reden per se deze configuratie en hij ziet in de praktijk dat deze keuze loont. “Ik heb nu ruim 25.000 kilometer op de teller staan en de reductie van het brandstofverbruik overtreft mijn verwachtingen. In vergelijking met mijn vorige truck bespaar ik zelfs aanzienlijk meer dan de genoemde 7%. Ruim het dubbele komt dichter in de buurt. Per jaar rijd ik 140.000 à 150.000 kilometer dus dat scheelt enorm in de portemonnee.”

I-See
Naast de zuinige motor draagt een reeks andere functies bij aan de brandstofbesparing. Zo is Woltman zeer te spreken over het verbeterde I-See, dat hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast voor optimale rijprestaties en brandstofefficiency. “Ik kom in heel Europa en ook in heuvel- en bergachtig gebied”, vertelt Woltman. “I-See bewijst op dat soort terrein echt zijn meerwaarde. Ander voordeel is dat de D13TC-motor tot 300 Nm extra koppel produceert, waardoor er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden.”

Eerbetoon aan Volvo FH
De nieuwe truck van Roelof Woltman is ook voorzien van een heel aantal luxe accessoires die zijn ontworpen voor de Volvo FH 25 Year Special Edition, de truck die is geïntroduceerd ter gelegenheid van een kwart eeuw Volvo FH. De trekker van Woltman heeft onder meer een onderscheidend interieur. Zo zijn de luchtgeveerde stoelen in de cabine bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat zorgt voor een state-of-the-art design en uitzonderlijk comfort.

I-ParkCool
De 4x2-trekker is verder onder meer voorzien van een Globetrotter-cabine, een luchtgeveerde vooras, geïntegreerde standkoeling I-ParkCool en een uitgebreid mediapakket. Voor optimale veiligheid onderweg is de truck uitgerust met het Active Safety-pakket, dat bestaat uit geavanceerde veiligheidssystemen zoals Lane Change Support, Driver Alert Support, Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Support. Het Visibility-pakket, dat bestaat uit statische bochtverlichting, mistlampen aan de voorzijde, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon verlichting, zorgt voor optimaal zicht.

Over Woltman Transport
Woltman doorkruist als eigenrijder heel Europa met als specialisme silotransport. “Ik vervoer van alles: chemicals maar ook bestanddelen voor diervoeders.” Voor service en onderhoud vertrouwt Woltman op Nijwa. “Ik kan me geen betere partner voor mijn materieel wensen. Nijwa Veenoord is mijn vaste werkplaats. Of het nu gaat om de verkopers of de technici: het zijn echt fantastische mensen om mee samen te werken. Ze denken met je mee, doen alles voor je en zijn hulpvaardig, hoe druk het ook is.”