Trucks

Vier Volvo FH-trekkers voor Transport Keijzer

Transport Keijzer uit Oegstgeest heeft vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers opgenomen in het wagenpark. De Volvo 4x2- en 6x2-trekkers zijn het afgelopen jaar stapsgewijs geleverd. Bij de oriëntatie speelden naast de inzet van de trucks ook brandstofefficiency en chauffeurscomfort een belangrijke rol. In samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center is dat vertaald in passende configuraties.
Volvo FMX 8x8 voor Geert Hummel Transport en Grondwerken

Transport Keijzer is onder meer gespecialiseerd in koeltransport, transport van bouwmaterialen met autolaadkraan of meeneemheftrucks, ADR-transport en exceptioneel transport met semidiepladers. “Wij hebben een grote diversiteit aan opdrachtgevers”, vertelt Brenda Keijzer, die samen met haar partner Jorg van Haastregt eigenaar is van het bedrijf. “Om een voorbeeld te noemen: we rijden bloembollen naar Duitsland en Zwitserland maar we vervoeren ook zware machines op semidiepladers. Wij hebben het keurmerk Transport & Logistiek met de specialisatie bouwmaterialen. Daar is het wagenpark het meest op toegerust.”

Om alle transporttaken uit te kunnen voeren, beschikt Transport Keijzer over een divers wagenpark. De vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers zijn deels uitbreiding en deels vervanging van de vloot. De Volvo FH 4x2-trekkers worden ingezet voor tal van (inter)nationale transporttaken. “De 6x2-trekker, die is voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas, zetten we voornamelijk in voor zwaar transport in Nederland”, vertelt Keijzer.

Brandstof besparen
Bij de configuratie was er volop aandacht voor brandstofefficiency. Keijzer: “Iedere druppel telt. Wij kijken steeds hoe we brandstof kunnen besparen, zowel uit kostenoogpunt als vanwege het milieu.” De Volvo’s FH zijn voorzien van de verbeterde D13-dieselmotor die voldoet aan de nieuwe Euro 6 stap D-voorschriften, waarbij een combinatie van kleine verbeteringen resulteert in nog meer brandstofefficiency. Verder zijn de trucks uitgerust met aluminium velgen, aluminium luchtketels en een aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine om gewicht te besparen.

Met het oog op rij- en werkcomfort zijn de trucks voorzien van een Volvo I-Shift-versnellingsbak en de cabines rondom luchtgeveerd. Afhankelijk van de inzet hebben de trucks ook een comfortabele chauffeursstoel, lederen stuurwiel en armsteun, magnetron, koelkast, Audio Advanced Pakket, standkachel en I-ParkCool, voor aangename verblijf- en werkomstandigheden in de cabine.

Partnership met Volvo
Het wagenpark van Transport Keijzer bestaat uit 24 trucks, waarvan zeventien Volvo-trucks. “Twintig jaar geleden hebben wij de eerste Volvo-truck gekocht, vooral omdat Jorg gek is van Volvo”, vertelt Keijzer. “In de jaren die volgden zijn er heel wat trucks bijgekomen. Volvo biedt bewezen kwaliteit: het zijn hoogstaande, complete en comfortabele voertuigen die er prachtig uitzien en waar chauffeurs graag mee werken.”

“De prima samenwerking met Volvo Group Truck Center in Rijnsburg speelt ook een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo-trucks”, vervolgt Keijzer. “Wij gaan in onze bedrijfsvoering voor langdurige partnerships en die vinden wij als het gaat om materieel bij Volvo Group Truck Center. Wij hebben bijvoorbeeld flexibiliteit hoog in het vaandel staan, zowel qua dienstverlening richting onze opdrachtgevers als in de samenwerking met onze leveranciers. Ook daarin kunnen we op Volvo Group Truck Center vertrouwen. Als er wat loos is, lossen ze het op.”

Transport Keijzer op nieuwe locatie
Het is een bijzonder jaar voor Transport Keijzer. Het bedrijf, dat in 1933 is opgericht, is verhuisd naar een nieuwe locatie. Eerder dit jaar werd een nieuw pand op een bedrijventerrein in Oegstgeest in gebruik genomen, vlakbij de A44. Keijzer: “Vanwege groei hadden we meer ruimte nodig. Bij onze vorige locatie in Warmond was die uitbreidingsruimte er niet en daarom besloten we een paar jaar geleden om een nieuw pand te bouwen op een nieuw bedrijventerrein in Oegstgeest. Hier beschikken we over de nieuwste faciliteiten op een prachtige locatie.”

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.