Trucks

Jubileum van Lelieveld Transporten B.V. extra bijzonder door levering 'oldskool' Volvo-truck

Van Dijk Trucks heeft het 40-jarig jubileum van haar klant Lelieveld Transporten B.V. uit Hazerswoude extra glans gegeven met de levering van een Volvo FH 6x2 trekker sleepas. De broers Maurice en Vincent Lelieveld verrasten hun vader Lon - die het succesvolle bedrijf in geconditioneerd transport opzette - met deze bijzondere vrachtwagen.
Jubileum van Lelieveld Transporten B.V. extra bijzonder door levering 'oldskool' Volvo-truck

Het gebeurt niet vaak dat een 40-jarig jubileum van een transportonderneming gevierd wordt met een nieuwe truck, maar de gebroeders Lelieveld vonden het dé manier. "We hebben het eerder gedaan, bij ons 30-jarig jubileum, hebben we een Volvo NH aangeschaft en deze door Van Dijk Trucks laten restaureren. Het leek ons leuk om nu onze vader, ons personeel en onszelf met een nieuwe Volvo FH te verrassen. We zouden in eerste instantie ook een feest geven, maar toen kwam het coronavirus. Nu staat deze truck symbool voor ons jubileum; een aandenken dat we elke dag zien rijden. Dat draagt ook een stukje bij aan de uitstraling van ons bedrijf."

 

Bijzonder is dat de nieuwste Volvo letterlijk teruggrijpt naar het verleden, terwijl de techniek helemaal van nu is. Maurice vertelt: "Technisch gezien is de truck helemaal up-to-date, maar de styling is gebaseerd op dertig jaar geleden. Dat kenmerkt zich onder andere door de lage slaapcabine, rechtopstaande uitlaatpijpen en een imperiaal met lichtbak die verwijst naar vroeger."
 

Goede uitrusting

Het mag dan een oldskool Volvo lijken; op de techniek van de nieuwste aanwinst binnen het Lelieveld wagenpark is niet bespaard. De trekker beschikt over de nieuwe brandstof besparende I-Save (Turbo Compound) motor met 500 pk en 2800 Nm en heeft mooie opties als een I-ParkCool (geïntegreerde stand airco), Lane Change Support en een highpower geluidsinstallatie.

Maurice en Vincent vinden het belangrijk om hun chauffeurs met een goede uitrusting de weg op te sturen. "Dat gaat naast veiligheidsopties als Driver Alert Support, dodehoekdetectie en een camerasysteem ook over het interieur, de stoelen en de koelkast die er inzit."
 

Goed werk is volgens Maurice ook geleverd door Van Dijk Trucks. "Van Dijk is voor ons heel belangrijk; de relatie gaat ook al zeker 25 jaar terug. We weten dat we kunnen bouwen op Van Dijk en dat ze altijd voor ons klaarstaan, goede oplossingen bieden en altijd bereikbaar zijn. Wij hebben een bedrijf dat 24/7 operationeel is, dus voor ons is een sterke partner daarin onmisbaar."

De familie Lelieveld gaat dan ook voor geen goud naar een andere garage. "We werken veel in Bleiswijk én vanuit onze locatie in Hazerswoude-Dorp, dus de afstand richting Van Dijk is iets groter, maar het gevoel dat we bij hen hebben is het belangrijkst. Het gaat om vertrouwen, zowel op- en onderweg, als bij de aanschaf van een nieuwe truck. Van Dijk zorgt er telkens voor dat wij kunnen blijven rijden, met vervangend vervoer en hele snelle service. En dat al jarenlang!"
 

Over Lelieveld Transporten B.V.

Lelieveld Transporten werd in 1980 opgericht door Lon Lelieveld, toen nog voor kleinschalig vervoer van melk. Door hard werken en een beetje geluk, is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in geconditioneerd transport en koelopslag. Vanuit de locatie in Hazerswoude en met een team van 150 mensen, staat Lelieveld Transporten dag en nacht klaar voor haar opdrachtgevers. Betrokkenheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste kernwaarden van dit familiebedrijf.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release