Trucks

I-Save

I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport en dat met uitstekende rijeigenschappen. Hoe verder u rijdt, hoe meer u bespaart en hoe winstgevender uw activiteiten zijn. I-Save is beschikbaar voor de Volvo FH Aero en de Volvo FH en combineert onze D13-motor met turbocompoundtechnologie en het Fuel-pakket*.

Efficiënte technologieën combineren om brandstof te besparen

I-Save combineert de efficiënte D13 motor met turbocompoundtechnologie en de I-Shift-transmissie uitgerust met I-See. I-See optimaliseert de snelheid, het schakelen en het uitrollen voor de route die voor u ligt. Bovendien gebruikt I-Save ook efficiëntere achterassen en andere energiebesparende onderdelen en software om brandstof te besparen.

Bespaar brandstof zonder snelheid te verliezen

De D13-motor met turbocompoundtechnologie produceert 300 Nm meer koppel bij lage toerentallen in vergelijking met een D13-motor met hetzelfde vermogen maar zonder deze technologie. Dit betekent minder terugschakelen en er is minder brandstof nodig om een constante snelheid op de snelweg te houden. In combinatie met I-See kunt u met deze motor heuvels en hellingen in een hogere versnelling nemen, waardoor u brandstof bespaart zonder snelheid te verliezen.

I-Shift voor lange afstanden

I-Shift met geoptimaliseerde software is speciaal ontworpen voor efficiënt rijden op de snelweg en helpt u brandstof te besparen. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

De energiezuinige motor

De D13-motor met turbocompoundtechnologie maakt in elke fase gebruik van de beschikbare energie en levert een hogere efficiëntie over het hele toerenbereik - met het beste resultaat in het bereik van 900-1300 omw/min. Kies uit vermogens van 420, 460 en 500 pk.

I-See

I-See gebruikt kennis over de topografie van de weg, bochten, rotondes en verkeersinformatie om de kinetische energie van de truck optimaal te benutten. Het is voorzien van een kaart met hoge resolutie voor exacte plaatsbepaling. Als de cruise control geactiveerd is, zorgt I-See voor de keuze van de versnelling, de acceleratie, het remmen op de motor en het uitrollen om het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Het is een essentieel onderdeel van het I-Save-pakket.


Meer lezen over I-See 

Een betere langeafstandsrit

I-Save is ontworpen om een verschil te maken in langeafstandstransport. De verbeterde brandstofefficiëntie heeft direct invloed op de bedrijfskosten. Bovendien biedt I-Save een geweldige rijervaring met verbeterde rijeigenschappen. Meer koppel, lagere motortoerentallen en een stillere aandrijflijn zijn voordelen die de meeste chauffeurs zullen waarderen.

* Het Fuel-pakket bevat I-See, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en een servopomp met variabele opbrengst.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen over I-Save?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-specialist beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.