Trucks

Kostenbesparing door gunstig brandstofverbruik voor VTB

VTB uit Veenendaal heeft onlangs drie Volvo’s FH I-Save in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het langeafstandstransport voor verschillende opdrachtgevers van VTB naar met name Italië en Zweden. Vooral de kostenbesparing die VTB verwacht te realiseren door het gunstige brandstofverbruik van I-Save was doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen werden geleverd door dealer Harbers Trucks.
Kostenbesparing door gunstig brandstofverbruik voor VTB

De Volvo’s FH I-Save worden door VTB ingezet voor verschillende transportopdrachten naar voornamelijk Italië en Zweden. Voor dit langeafstandstransport blijkt I-Save een ideale oplossing te zijn. “Wij zien nu al dat we met onze drie nieuwe Volvo FH I-Save trekkers een aanzienlijke kostenbesparing neer gaan zetten. De trucks rijden per jaar zo’n 160.000 km. Met een brandstofbesparing van 4 tot 7% loopt de besparing behoorlijk op”, verklaart Gert van Holland, directeur-eigenaar van VTB.  
 

Ook de chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe voertuigen: “Ze ervaren de Volvo FH I-Save als een heel prettige truck. Ze zijn vooral te spreken over de extra trekkracht en merken dat de auto echt sterker is”, vervolgt Gert van Holland. 
 

D13 Turbo Compound-motor

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, D13TC-motor: de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk die de verbranding verbeteren en de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst.
 

Fuel Hero Pro-pakket

De drie Volvo FH I-Save 4x2-trekkers voor VTB zijn voorzien van het Fuel Hero Pro-pakket. Dit pakket bevat naast I-Save met de Turbo Compound-technologie, verschillende andere branstofbesparende functies zoals het predictive cruise control systeem I-See en de Adaptive Cruise control geoptimaliseerd voor brandstofverbruik inclusief I-Roll.
 

Achtergrond VTB

Het uit Veenendaal afkomstige VTB is gespecialiseerd in trucking, wat betekent dat zij trekkers met chauffeurs ter beschikking stellen aan klanten die opleggers hebben, maar geen of weinig trekkers. Het werkgebied van VTB ligt in heel Europa. De meeste klanten bestaan uit vaste opdrachtgevers. Enkele trucks worden ingepland voor expeditie opdrachten of om tijdelijke pieken voor opdrachtgevers op te vangen. VTB beschikt over 35 trekkende eenheden en enkele trailers.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.