Trucks

Duurzaam naar Scandinavië: vier Volvo FH 460 LNG-trekkers voor Hartman Groep

De Hartman Groep heeft onlangs vier Volvo FH 460 Globetrotter LNG-trucks in bedrijf genomen. Twee Volvo’s werden in de kleuren van Hartman Expeditie uitgevoerd en twee in de kleuren van J.P. Vis & Zn. Met de vier LNG-trekkers zetten deze transportbedrijven een nieuwe stap in de verduurzaming van het wegtransport van en naar Scandinavië.
Duurzaam naar Scandinavië: vier Volvo FH 460 LNG-trekkers voor Hartman Groep

De vier LNG-trekkers maken deel uit van de duurzaamheidsvisie van Hartman Expeditie en J.P. Vis & Zn. Onder de naam Green Label Logistics maken de bedrijven inzichtelijk wat er al gedaan wordt aan CO2-reductie en wat de doelstellingen zijn. “Uiteindelijk gaan we voor CO2-neutraal transport en daarin is het rijden op LNG een belangrijke stap. Door onze ritten anders in te delen, kunnen we uitstekend uit de voeten met de actieradius van de Volvo LNG-trucks. De trekkers worden met name ingezet voor pendelritten naar het noorden waarbij we koppelen met chauffeurs die uit Scandinavië komen. Door in Hamburg LNG te tanken is de actieradius geen probleem”, aldus directeur Ronald Hartman.

Hoge kilometrage

De nieuwe Volvo-trekkers worden dag en nacht ingezet waardoor het kilometrage snel oploopt. Iedere avond vertrekken de trucks naar Noord-Duitsland om te koppelen. Bij terugkomst in Veenoord neemt een andere chauffeur de truck over voor een dagrit in Nederland. Daarbij wordt retourlading vanuit Scandinavië gelost in de Benelux, waarna verse waren geladen worden bij verschillende adressen. Zowel Hartman Expeditie als J.P. Vis & Zn. zijn gespecialiseerd in de groupage van geconditioneerde goederen zoals groenten en fruit en bloemen en planten. De lading wordt vervolgens in het nieuwe overslag DC in Veenoord overgeslagen en zo efficiënt mogelijk verdeeld voor de rit naar de eindbestemming. Door de omvang van het bedrijf, met inmiddels 120 trekkende eenheden, is er een constante stroom tussen Nederland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.


Beste prijs per kilometer

De keuze voor Volvo LNG-trekkers werd ingegeven na een uitvoerige test over een langere periode. “De Volvo FH 460 LNG bleek de beste prijs per kilometer te combineren met het hoogste comfortniveau. De trucks rijden net als een dieseltruck, maar dan stiller. Verder werd de trekkracht van de FH 460 LNG met zijn 2300 Nm als erg goed ervaren door onze testchauffeurs. Daarnaast bood de Volvo FH LNG met zijn lange onderhoudsinterval (hetzelfde als die van een dieseltruck, red.) en de geavanceerde LNG-techniek de beste TCO”, aldus Ronald Hartman.

Luxe afwerking

De ruime Volvo Globetrotter-cabines zijn uitgevoerd in de Unlimited Edition uitvoering met het Driver Deluxe Pakket, met onder meer een automatische airconditioning, een elektrisch bedienbaar dakluik, lederen armsteunen op beide zitplaatsen en een uitgebreide exterieurafwerking met verschillende delen in cabinekleur gespoten. Verder is de truck voorzien een lederen stuurwiel met zogenaamde ‘Neck Tilt’-functie: een meervoudig verstelbaar stuur. Aan de buitenkant zijn er de speciale logo’s en de verchroomde omlijsting van de opstappen in de grille en de verchroomde portiergrepen.

De trucks werden geleverd door Nijwa Trucks Veenoord. Deze Volvo Trucks-dealer, op 500 meter afstand van Hartman Expeditie, werd in 2019 verkozen tot beste werkplaats.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release