Volvo Trucks

NEDERLAND

×
Een Volvo FH met een 20% kleinere voetafdruk.

Een Volvo FH. Maar met 20% minder CO2

Volvo FH LNG

Een truck voor zwaar regionaal en internationaal transport. Die rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FH. Maar met een kleinere ecologische voetafdruk plus het potentieel voor lagere brandstofkosten. En dat gaat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit.

Euro 6 Step D ● 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm ● I-Shift ● Trekker of bakwagen ● 4×2, 6×2 of 6×4 ● Actieradius tot 1000 km

De komst van de Volvo FH op LNG in ons wagenpark is een grote verbetering in vrijwel alle opzichten. Je ziet dan dat er echt groot verschil zit tussen de eerste Iveco’s en deze nieuwe Volvo’s.

Zo werkt de Volvo LNG-motor

Hoe komt een Volvo LNG-truck in beweging? Ontdek het in deze video.

Met de LNG-trucks realiseren we een reductie van 20% op de CO2-uitstoot.

Vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor de Volvo FH LNG

Er is geen andere truck op de markt die hierop lijkt. Bekijk wat deze truck uniek maakt en waarom dit een uitstekende keuze is voor uw bedrijf en voor het milieu.

Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Goed zo. De Volvo FH LNG zorgt meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om concurrentievermogen.

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De LNG-motor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen. Het resultaat? De G13C-motor is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.

Verlaag uw brandstofkosten

De LNG-trucks van Volvo zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat 'tank-to-wheel' wordt genoemd.

Hoe werkt het?

Trucks op gas zijn niet alleen goed voor het milieu. Het helpt ons bedrijf ook om te bezuinigen op de directe en indirecte kosten.
De maatschappij eist schonere, alternatieve brandstoffen. LNG is een mogelijke directe oplossing die ook voor de lange termijn een aanzienlijk lagere impact heeft op het milieu.

Naar nul emissies

Energie-efficiency en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in onze strategie om duurzame transporten te realiseren. De Volvo FH LNG zorgt meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. 

Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar onze visie van nul CO2-uitstoot en duurzame transporten. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf. 
 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat 'tank-to-wheel' wordt genoemd.

Overleg met ons over de overstap naar LNG-trucks

Uw Volvo Trucks-dealer houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor trucks op LNG.